”Dragnea, tu pricepi?” Traian Băsescu face presiuni asupra liderului PSD

Ultima actualizare:

    Traian Băsescu a împlinit 66 de anifoto: arhiva Click!
Traian Băsescu a împlinit 66 de anifoto: arhiva Click!

Traian Băsescu face presiuni asupra liderului PSD Liviu Dragnea să renunțe la propunerea făcută înainte de Crăciun pentru funcția de prim-ministru. În opinia fostului președinte al României, problema o reprezintă nu persoana doameni Sevil Shhaideh, ci soțul acesteia, de origine siriană.

Traian Băsescu i-a transmis un mesaj dur lui Liviu Dragnea prin intermediul paginii personale de Facebook. Avertismentul are legătură cu propunerea lui Sevil Shhaideh pentru funcția de prim-ministru al României. Veche colaboratoare a liderului PSD și fost ministru al Dezvoltării în guvernul condus de Victor Ponta, Shhaideh este căsătorită cu un cetățean sirian, despre care presa a scris că susține regimul Al-Assad.

”Nu desemnarea doamnei Sevil Shhaideh este marea problemă, ci soţul domniei sale. În locul Preşedintelui Iohannis, te-aş chema oficial şi urgent la Cotroceni şi ţi-aş solicita ferm o altă nominalizare care să îndepărteze orice risc şi suspiciune, garantându-ţi că recunosc dreptul alianţei PSD-ALDE-UDMR de a propune candidatul la funcţia de Prim-ministru. Iar, dacă Dragnea nu pricepe, responsabilitatea politică a Preşedintelui (şi nu a SRI) este maximă, iar respingerea propunerii este obligatorie.Tu pricepi, Dragnea? PS-Dacă Dragnea este sincer când susţine că vrea rapid instalarea guvernului, trebuie să colaboreze cu Preşedintele. Altfel, totul este o demagogie care vizează amânarea măsurilor propuse de PSD”, a scris Băsescu pe Facebook.

Traian Băsescu este senator în Parlamentul României, după ce a candidat pe listele Partidului Mișcarea Populară la alegerile din 11 decembrie. Băsescu a spus că nu va vota guvernul propus de PSD-ALDE-UDMR și că se va poziționa în opoziție. Din această calitate l-a propus pe Eugen Tomac pentru funcția de prim-ministru.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net