Dragnea: "Președintele e autorul moral al incidentelor de azi-noapte"

Ultima actualizare:

    Liviu DragneaFoto: captură video
Liviu DragneaFoto: captură video

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a ieșit într-o conferință de presă după ședința Comitetului Executiv al PSD.

Despre protestele care au ajuns în a treia zi consecutivă, Dragnea a spus că îi respectă pe cei care-și exercită dreptul la liberă exprimare și că îi roagă să se delimiteze de recalcitranții care au transformat Piața Victoriei într-un teatru de război. 

Acesta a ținut să felicite Ministerul de Interne și structurile acestuia, inclusiv Jandarmeria, pentru munca depusă miercuri seară, 2 februarie, și l-a criticat pe Klaus Iohannis pentru că a ieșit în public să conteste modul în care a acționat ministrul de Interne. "Președintele e autorul moral al incidentelor de azi-noapte", a spus Dragnea.

Despre proiectul de lege privind grațierea și ordonanța de urgență pentru modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, Dragnea a spus că nu-l va salva de procesul în care este incriminat.

"Această ordonanță nu oprește procesul în care eu sunt implicat. Pe baza unei mărturii mincinoase obținute prin presiune de la o doamnă deja condamnată pentru luare de mită, declarație contestată de alți martori, eu sunt acuzat de abuz în serviciu și fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Eu nu cer clemență de la nimeni, nici de la Parlament, nici de la Guvern, nici de la președinte", a spus președintele Camerei Deputaților, care a adăugat că va începe să arate cine sunt "adevărații penali ai României".

Recent, în presă a apărut ideea că PSD dorește dizolvarea DNA și construirea unei instituții comune pentru DNA și DIICOT. Dragnea a negat această informație: "Niciodată PSD-ul nu a venit cu această propunere, nu o avem în plan nici acum și nici mai târziu. Mi se pare o prostie ca două instituții de sine stătătoare să fie comasate."

Alte declarații importante ale lui Liviu Dragnea

- "Guvernul și partidele care îl susțin suntem în continuare determinați să exercităm puterea executivă și legislativă acordată de cetățeni."

- "Și eu, dacă aș fi stat la televizor, fără să mă uit în deciziile CCR și  pe ceea ce a adoptat Guvernul, as fi ieșit în stradă revoltat. O asemenea mașinărie de dezinformare am mai văzut la Revoluție și după Revoluție". 

- "Nu am de gând să scoatem în stradă un milion de oameni. Ar fi o luptă între români și așa ceva nu accept. Le-am cerut colegilor mei să declanșeze o strângere de semnături pentru a-și arăta susținerea pentru ce ar fi vrut să spună dacă ar fi ieșit în stradă."

- "Ordonanța și proiectul grațierii nu acoperă corupții, nu eliberează corupții".

- "Primul-ministru a prezentat în fața Comitetului Executiv cu calendarul de acțiuni asumat și stadiul îndeplinirii acestora".

- "Nu avem de gând să-l suspendăm pe Klaus Iohannis".

- "Nu am avut nicio discuție cu ministrul Justiției despre aceste acte normative. Nici formală, nici informală."

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net