Dragnea, lovitură grea de la partenerii din UDMR. Ce spune Hunor despre suspendarea lui Iohannis

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

”Dacă vom ajunge la concluzia că este bine pentru țară să îl suspendăm, nu voi avea nicio remușcare”, a declarat președintele PSD Liviu Dragnea, marți, 27 decembrie, după ce Kalus Iohannis a anunțat că nu o va desemna pe Sevil Shhaideh premier. Se pare că opinia lui Dragnea nu este însă împărtășită de partenerii din UDMR.

Președintele UDMR nu este adeptul unei soluții radicale în situația creată de refuzul președintelui Iohannis de a o desemna premier pe Sevil Shhaideh, propunerea coaliției PSD-ALDE. Kelemen Hunor a declarat, miercuri, 28 decembrie, că "din punct de vedere constituțional, președintele nu a greșit, nu a încălcat Constituția. Sunt convins că în cel mai scurt timp coaliția PSD - ALDE va înainta o nouă propunere de premier. Majoritatea de guvernare este recunoscută de președintele Iohannis. Sunt convins că azi, mâine, PSD va veni cu altă propunere", a spus liderul UDMR .

Hunor a adăugat că nu va susține un demers de suspendare a președintelui Iohannis. "Suspendarea, din punctul nostru de vedere, nu este fezabilă. Nu aș susține un astfel de demers, președintele nu a încălcat Constituția."

Conform articolului 95 din Constituție, președintele statului poate fi suspendat din funcție cazul săvârșirii unor fapte grave, care încalcă legea supremă a țării. ”În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută”, se precizează în textul de lege.

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net