Dragnea lovește din nou: Sevil Shhaideh, vicepremier

Ultima actualizare:

    Sevil Shhaideh a ajuns în Guvern, unde va ocupa fotoliul dezvoltării
Sevil Shhaideh a ajuns în Guvern, unde va ocupa fotoliul dezvoltării

Nu a reușit să o impună pe Sevil Shhaideh la Palatul Victoria, însă protejata lui Liviu Dragnea va conduce Ministerul Dezvoltării și va avea statut de vicepremier. Shhaideh va lucra direct cu premierul Sorin Grindeanu și va primi sarcini de la acesta. Gurile rele spună că, de fapt, Liviu Dragnea va dicta tot ce vor face prim-ministrul și vicepremierii săi.

Sevil Shhaideh este considerată o profesionistă prin excelență, care a ocupat acest portofoliu și începând cu 2012, când a ocupat funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Ea l-a înlocuit pe Liviu Dragnea la Ministerul Dezvoltării în mai 2015, după demisia actualului ei șef. Opinia publică din România a reacționat vehement când Shhaideh a fost propusă pentru funcția de premier. Două au fost motivele principale pentru care ea a fost declarată „incompatibilă” cu această înaltă funcție în stat. Religia sa musulmană și relațiile ciudate ale soțului ei cu regimul lui Bashar al-Assad din Siria au stârnit această reacție de respingere. Al doilea motiv de nemulțumire l-a reprezentat apropierea sa de fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, dar și relația fin-naș pe care o are cu Liviu Dragnea.

Ce pregătire profesională are Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh a absolvit Facultatea de Planificare Economică și Cibernetică din cadrul Academiei de Științe Economice din București în 1987. A urmat o serie de cursuri de perfecționare: expert în administrație publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) și manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 și PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Are o diplomă de Master în Managementul Proiectelor de Afaceri, obținută în cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ''Ovidius'' (2005-2007).

Și-a început cariera profesională ca analist programator în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanța (1987-1991), a devenit, apoi, manager Sisteme Informatice în cadrul Direcției de Muncă și Protecție Socială a județului Constanța (1991-1993) și director Sisteme Informatice în cadrul Consiliului Județean Constanța (1993-2007).

A ocupat funcția de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administrația publică locală în cadrul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și de director general, Direcția Generală de Proiecte, Consiliul Județean Constanța (2007-2012).

Este președinte al Asociației Naționale a Informaticienilor din Administrația Publică (ANIAP) din 2000.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net