Dr. Beatrice Mahler: ”Vin pacienți care nu pot nici să bea o gură de apă. Am avut și tineri de 35 de ani în Terapie Intensivă”

Ultima actualizare:

    Beatrice Mahler
Beatrice Mahler

Media de vârstă a pacienților bolnavi de COVID-19 care ajung în stare gravă la spital a scăzut comparativ cu toamna anului trecut, afirmă, într-un interviu acordat HotNews.ro, medicul Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București. "Am avut și pacienți de 35 de ani în Terapie Intensivă", mărturisește Beatrice Mahler.

La Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, secția de Terapie Intensivă este plină încă de acum o săptămână. "La noi, în 2-3 zile a fost plin. La sfârșitul săptămânii trecute aveam paturi suplimentare în secție. Este exact situația din luna noiembrie, de la sfârșitul lunii noiembrie (vârful pandemiei în România, când în unele zile se înregistrau peste 10.000 de cazuri pe zi - n.red.). Noi, la Institutul Marius Nasta, suntem exact în același moment, de la sfârșitul lunii noiembrie, când am avut 7 paturi suplimentare puse pe oriunde am găsit un loc pentru a pune un pat, pentru a putea avea grijă de oameni", spune managerul spitalului în interviul pentru HotNews.ro.

Beatrice Mahler subliniază că spitalul pe care îl conduce nu poate crește peste noapte numărul paturilor de Terapie Intensivă și explică și de ce: "Noi nu putem crește numărul de paturi de Terapie Intensivă. Acolo e nevoie de un alt tip de dotare a plintei de oxigen, spre exemplu ar trebui două plinte de oxigen pentru a putea crește numărul de locuri, lucrurile sunt un pic mai complicate."

La Institutul Marius Nasta va fi creată, în schimb, o zonă de terapie intermediară, "o zonă în care în acest moment sunt pacienți COVID, dar vor fi pacienți COVID care vor beneficia de o ventilație non-invazivă, cu aparatură care din punct de vedere tehnic nu este la fel de performantă precum aparatele din Terapie Intensivă, dar sunt aparate bune. Ele pot fi folosite până la un anumit nivel de gravitate al stării pacientului”.

Dr. Beatrice Mahler: "Nu mai vin pacienți cu forme ușoare”

Dr. Mahler subliniază că în acest moment nu mai vin la spital pacienți cu forme ușoare ale bolii, ci "vin pacienți care au nevoie de oxigen, pacienți în formă extrem de severă, care nu pot mânca, nu se pot îngriji, nu pot să bea o gură de apă. Iar noi avem personal ca pentru o secție normală. Dacă ai o asistentă la 15 paturi este una și o asistentă la 30 de paturi este altceva, automat nu poate intra la toți, mai ales când toți au nevoie de ajutor."

Ca medie de vârstă, pacienții care ajung acum la Institutul Marius Nasta sunt mai tineri decât cei care veneau în toamna trecută și în perioada noiembrie-decembrie: "Media de vârstă este în scădere. Am avut și pacienți de 35 de ani în Terapie Intensivă, și de 40 de ani și de 44 sau 47 de ani. Și când ai așa, jumătate dintre ei sub 50 de ani, te cam doare sufletul. Când îi vezi că nu pot să respire și că sunt în această stare. Este dificil să îi vezi atât de tineri și suferinzi pe patul de spital."

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net