A doua tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România

Ultima actualizare:

    Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin cu care se imunizează Europa
Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin cu care se imunizează Europa

Peste 160.00 de doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge, joi, în România, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul este asigurat de firma producătoare şi vin în România pe cale terestră.

Peste 160.000 de doze de vaccin AstraZeenca vor ajunge, joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Vaccinul AstraZeneca a primit autorizație la sfârșitul lui ianuarie

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, la 29 ianuarie 2021, acordarea autorizației condiționate de punere pe piață pentru vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de compania AstraZeneca. Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) din cadrul EMA a evaluat datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat prin consens acordarea de către Comisia Europeană a autorizației condiționate de punere pe piață.

Cum se administrează AstraZeneca

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătăţii, în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creşterii acestui interval, în funcţie de apariţia noilor date ştiinţifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni. Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi în România.

CITEȘTE ȘI: 

Vaccinul AstraZeneca este eficient și împotriva tulpinii britanice a coronavirusului

Totul despre cele 3 vaccinuri care se vor face în România: Pfizer, Moderna și AstraZeneca

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net