Două tinere erau să își piardă viața în Bușteni după ce au căzut într-o râpă

turiste-rapa-busteni.jpg

Echipajul de salvare a ajuns în 3 ore la tinerele căzute în râpă
Foto: Captură Digi 24

Sâmbătă, 16 martie, două tinere turiste s-au aflat la un pas de moarte după ce au alunecat într-o râpă din Bușteni. Nefiind echipate corespunzător, cele două au rămas blocate în locul respectiv și au avut nevoie de ajutor din partea autorităților.

Experiență neplăcută pentru două turiste care au vizitat orașul Bușteni din Județul Prahova. Tinerele au alunecat şi au căzut într-o râpă, loc de unde au fost salvate după trei ore. Neavând echipament specific drumeţiilor montane, cele două nu au mai putut ieşi din zona periculoasă, aşa că au apelat numărul de urgență, potrivit Digi 24. 

Două turiste au rămas blocate într-o râpă din Bușteni, după ce au alunecat 

După ce au fost salvate de jandarmii montani, turtistele au explicat că intenţionau să ajungă la cabana Caraiman, însă în drumul spre locație au alunecat în râpă. Echipajul care le-a sărit în ajutor celor două s-a chinuit vreme de trei ore să ajungă la ele. Din fericire, acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă au tras o sperietură pe cinste. De asemenea, traseul ales de tinere este închis pe perioada iernii, cunoscându-se riscurile parcurgerii acestuia în condiții nefavorabile. 

„În jurul orei 12:00, o turistă a solicitat ajutorul jandarmilor, precizând că a alunecat într-o râpă, unde a rămas blocată şi nu se poate deplasa. Plecase fără niciun fel de echipament specific drumeţiilor montane, însoţită de o prietenă, pe un traseu închis iarna, dorind să ajungă la cabana Caraiman. O echipă de jandarmi montani de la postul Buşteni s-a deplasat în zona indicată, unde le-a găsit pe cele două turiste tefere, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale", precizează Jandarmeria.

Loading...