Două surori românce adoptate în SUA şi-au găsit în două zile părinţii, în urma unui apel pe Facebook

Ultima actualizare:

    Gabriela și Nicoleta trăiesc în California Foto: adevarul.ro
Gabriela și Nicoleta trăiesc în California Foto: adevarul.ro

Adoptate în copilărie, două surori românce și-au găsit familia rămasă în țară în doar două zile. Totul a fost posibil prin intermediul rețelei de socializare Facebook, unde ele și-au făcut publică povestea.

Nici prin cap nu le-a trecut că povestea lor de viața va avea ecou așa de repede. În numai două zile, două românce stabilite în urmă cu mulți ani în SUA au reușit să dea de urma familiei rămase în țara natală. Mesajul româncelor a apărut pe 17 aprilie 2021, pe pagina de Facebook a asociaţiei „The never forgotten Romanian Children - Copiii niciodată uitaţi ai României“, asociație care de ani de zile facilitează românilor adoptaţi în diverse state să ia legătura cu rudele rămase în ţară, scrie adevarul.ro.

Gabriela și Nicoleta Egyed trăiesc în California   

„Salutări din California! Numele nostru la naştere a fost Gabriela şi Nicoleta Egyed. Suntem surori şi împreună am fost adoptate din România. Ne dorim foarte mult să ne găsim părinţii şi rudele. Sperăm cu ajutorul oamenilor minunaţi de aici să reuşim. Primul nostru domiciliu a fost în Pângăraţi, judeţul Neamţ. După naştere am locuit o perioadă cu bunicii, apoi am fost luate la orfelinatul din Piatra Neamţ. Părinţii noştri se numesc Egied Vasile şi Egyed Gabriela. Împreună şi-au dat acordul ca noi să fim adoptate. Pe atunci erau domiciliaţi în Taşca, judeţul Neamţ. Vă rugăm frumos să distribuiţi mult anunţul nostru, poate aşa va fi văzut şi de familia noastră. Mulţumim foarte mult!“.

Acesta este mesajul celor două fete care acum au peste 30 de ani. Reacțiile oamenilor nu au întârziat să apară și în numai două zile anunțul lor a căpătat un alt titlu: ”Familie regăsită”.

Zeci de mesaje cu detalii importante 

Totul a fost posibil datorită distribuirii masive pe grupurile din Neamţ, astfel că unii dintre cei care au citit au dat detalii precise despre familia rămasă în România. Mariana Zaiţ: „Sunt din Taşca şi sunt rudă cu tatăl fetelor. Puteţi să mă contactaţi“; Ionela Dumitra: „Pe Fecebook există un domn cu numele tatălui. Este trecut de 50-60 de ani, este din Piatra Neamţ. Şi este şi o doamnă cu numele mamei, doar că Gabriela este cu 2 de l“; Sofica Fătu: „Sunt din comuna Pângăraţi şi cunosc realitatea acestor fete! Sunt vecină cu mama fetelor, cu bunica maternă a fetelor Gabriela şi Nicoleta“; Ana Gheorghe a dat alte elemente importante, susţinând că mama fetelor are acum domiciliul în judeţul Călăraşi: „Bună ziua! Eu cunosc pe mama fetelor, ştiu foarte bine povestea. Este prietena mea şi locuieşte în judeţul Călăraşi. Aş fi foarte bucuroasă să vă întâlniţi, că foarte mult işi doreşte acest lucru. Fetele mai au un frate, îi cunosc foarte bine.“; Cătalin Constantin: „Căutaţi pe Eghyet Alexandru la Lacul Roşu, e frate cu Eghyet Vasile“.  

Fetele mai au un frate în România  

În seara zilei de 18 aprilie 2021, pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian Children“ a intrat Maryus Maryus, care a spus că este fratele lor: „Bună seara, sunt Egyed Marius Mihăiţă, fratele vostru mai mic. Mama noastră este Gabriela și este despărţită de tatăl vostru din 1991 din vară. Aş vrea să iau legătura cu voi“. Nu se știe încă dacă finalul exact al acestei povești, însă cert este că cele două fete și-au găsit, cel puțin online, după mulți ani, rudele din țara natală.   

Citește și: 

S-au regăsit după 27 de ani!

Mii de copii români înfiați de străini își caută familiile biologice

image
image
image
image
image
image
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net