Două persoane arestate în Capitală pentru înşelăciuni cu locuri de muncă

Ultima actualizare:

    Foto Arhivă
Foto Arhivă

Două persoane, acuzate că au înşelat 28 de persoane de la care au încasat diverse sume de bani în schimbul obţinerii unor slujbe în străinătate, au fost arestate preventiv după ce, luni, au fost prinse de judiciariştii bucureşteni de la Poliţia Sectorului 6, informează Mediafax.

Potrivit sursei citate, anchetatorii au stabilit că, în perioada august 2010 - decembrie 2012, suspecţii au publicat mai multe anunţuri prin care se angajau să intermedieze, în schimbul unor sume de bani, obţinerea unor slujbe bine plătite, în Cipru şi Germania.

În timp ce negociau cu victimele, cele două persoane se recomandau cu nume false şi prezentau clienţilor liste cu societăţi comerciale "din străinătate" care, în realitate, nu existau.

"Cei doi suspecţi folosind identităţi şi calităţi mincinoase, respectiv reprezentanţi ai mai multor societăţi comerciale, au primit de la părţile vătămate peste 30.000 de lei, cu scopul de a le facilita angajarea la diferite companii din Cipru şi Germania, însă, în realitate, societăţile comerciale angajatoare nu existau", se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Poliţia Capitalei.

Surse apropiate anchetei au declarat, pentru MEDIAFAX, că suspecţii se numesc Nicoleta Nedelea şi Ion Pârvu, care, în momentul în care au fost prinşi, tocmai trimiteau, prin fax, un anunţ privind angajarea forţei de muncă în străinătate, care urma să fie publicat într-un ziar din Craiova.

În urma percheziţiilor corporale şi a unui autoturism de teren folosit de aceştia, au fost descoperite diverse documente, pe care cei doi le foloseau ca să-şi convingă victimele şi suma de 5.200 de lei.

Maşina a fost confiscată de anchetatori şi urmează să fie vândută pentru recuperarea celor 30.000 de lei, reclamaţi ca prejudiciu de cei 28 de reclam

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net