Două focare noi de COVID-19 la Spitalul Judeţean Buzău, în secţiile de Cardiologie şi Neurologie

stethoscope-840125_1920.jpg

Foto Pixabay.com
Citeste tot despre: 

Două focare noi de COVID-19 se înregistrează în Spitalul Judeţean Buzău, potrivit unui raport al Prefecturii. Pe de altă parte, DSP Buzău susţine că judeţul este pe un trend ascendent în ce priveşte infectările, în timp ce în spitale la ATI rămân locuri libere, în cele mai multe cazuri, doar după decesul bolnavilor.

Un focar este activ la Secţia Cardiologie, iar celălalt la Neurologie. În primul focar au fost confirmate 4 cazuri, iar în cel de-al doilea 5 cazuri pozitive. Pentru limitarea răspândirii virusului, în ambele secţii declarate focar au fost luate măsuri de urgenţă. A fost efectuată dezinfecţie terminală, persoanele depistate cu coronavirus au fost izolate, iar, în acelaşi timp, întreg personalul şi pacienţii internaţi pe cele două secţii au fost testaţi. Totodată, au fost intensificate măsurile de curăţenie.

În ceea ce priveşte Secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean Buzău, aici îşi desfăşoară activitatea 47 de angajaţi, în timp ce la Neurologie sunt 49.

Totodată, oficialii DSP susţin că Buzăul este pe un trend ascendent în ceea ce priveşte cazurile noi de coronavirus.

Marţi, la Buzău s-au înregistrat 46 de cazuri de noi de coronavirus şi două decese, judeţul ajungând de la debutul pandemiei la un total de 11.604 infectări şi 339 de decese.

În Spitalul Judeţean Buzău nu este niciun loc liber la ATI, în timp ce la spitalul suport COVID din Râmnicu Sărat erau, marţi dimineaţă, 3 paturi libere la Terapie Intensivă, după decesul pacienţilor care le-au ocupat în ultimele zile.

 

Loading...