Două focare de pestă porcină africană în judeţul Hunedoara

Ultima actualizare:

    FOTO: Click!
FOTO: Click!

Două focare de pestă porcină africană au fost confirmate în zonele Călan şi Călanu Mic, judeţul Hunedoara, acestea fiind izolate de autorităţile sanitar-veterinare. Autorităţile au făcut controale şi analize în toate gospodăriile din zonă.

Potrivit unui comunicat de presă, de marţi, al Prefecturii Hunedoara, cazurile de pestă porcină africană au fost confirmate în gospodăriile a doi proprietari de mici ferme de creştere a porcilor. 

„Au fost aplicate de urgenţă măsurile aprobate prin hotărârile Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care au constat din: instituirea de restricţii în cele două exploataţii, confiscarea întregii cantităţi de carne rezultate în urma sacrificării de urgenţă a porcilor, precum şi dezinfecţia locului unde a fost dispusă îngroparea carcaselor suinelor sacrificate. De asemenea, autorităţile au efectuat controale şi analize în toate gospodăriile din apropierea celor două exploataţii unde a fost descoperită boala”, se arată în comunicat.Pentru aplicarea măsurilor sanitar-veterinare, medicii veterinari monitorizează permanent starea clinică a porcilor din zona de protecţie, a fost instalat filtru cu covoare dezinfectante la intrarea în focarele din Călan şi Călanu Mic şi au fost afişate informări ale cetăţenilor privitoare la declararea focarelor de pestă porcină şi la măsurile care trebuie luate pentru protejarea animalelor din gospodării, informează news.ro.

În aceste zile continuă recoltarea probelor şi examinările clinice, iar proprietarii de porci sacrificaţi vor fi despăgubiţi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
Nuante de par in tendinte la finalul lui 2022  Sursa foto shutterstock 523630864 jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net