Două femei se pregăteau să vândă arsenalul militar al soţilor aflaţi în puşcărie. Cum au fost prinse

Ultima actualizare:

    Aşa arată arsenalul  pe care criminalii îl  îngropaseră înainte  să ajungă la puşcărie Fotografii: IPJ Buzău
Aşa arată arsenalul pe care criminalii îl îngropaseră înainte să ajungă la puşcărie Fotografii: IPJ Buzău

Un veritabil arsenal militar a fost la un pas să ajungă la comercializare, dacă poliţiştii buzoieni nu interveneau la timp. Două femei din Vrancea se pregăteau să vândă mai multe pistoale şi puşti militare. Aflaţi după gratii, soţii lor le îngropaseră după un atac mafiot, soldat cu moartea unui om de afaceri din Vrancea.

Arme la vânzare! În 2019, patru bărbaţi l-au împuşcat mortal pe proprietarul unor case de schimb valutar din Focşani, după ce plănuiseră atacul aproape două luni. Soţiile a doi dintre atacatori, aflaţi după gratii, au încercat să vândă armele, pentru a face rost de bani. 

Ancheta a pornit după ce poliţiştii au depistat un buzoian care le contactase pe cele două femei din Vrancea pentru a cumpăra un pistol. Agenţii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Buzău au efectuat şapte percheziţii domiciliare, în judeţele Vrancea şi Bacău. Operaţiunea derulată pe 24 aprilie a fost organizată de poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de poliţişti de investigaţii criminale şi de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale (SAS) de la IPJ Buzău. 

Puşti automate şi semiautomate

Patru persoane, două femei, de 27 şi 35 de ani, şi doi bărbaţi, de 35 şi 43 de ani, din Vrancea, ar fi deţinut arme, muniţii şi substanţe toxice, pe care, în perioada martie -aprilie 2021, ar fi intenţionat să le comercializeze. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat şapte arme letale deţinute ilegal. În grădina unei case din Bacău, anchetatorii au dezgropat o armă automată militară, o carabină, două arme de vânătoare semiautomate, trei pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartuşe, un recipient de aproximativ 2 kilograme cu o substanţă ce pare a fi mercur, un pistol neletal şi două dispozitive de tip amortizor. Cele două femei au fost arestate pentru 30 de zile. Ele sunt soţiile a doi dintre asasinii care, împreună cu alţi doi complici, l-au împuşcat în 2019 pe patronul unei case de schimb valutar din Focşani. Coordonate din închisoare de soţii lor, care voiau să facă rost de bani, femeile au încercat să vândă armele, scrie adevarul.ro. Cei doi bărbaţi din Vrancea au fost condamnaţi la ani grei de temniţă, după atacul mafiot asupra omului de afaceri. 

Împuşcat în inimă dintr-o maşină de teren


    Constantin  Chiriţă,  zis „Telu”
Constantin Chiriţă, zis „Telu”

Cele două femei arestate sunt Ionela, soţia lui Gheorghe Vasile Văscăuţanu, zis “Gigi Englezu”, unul dintre cei care au tras două focuri de armă în victimă, şi Luminiţa, soţia lui Pompiliu Gabriel Iosif, despre care s-a dovedit că a participat la atac. Aceştia şi doi complici l-au ucis, în noaptea de 22 februarie 2019, pe Constantin Chiriţă (61 de ani), zis „Telu”, patronul unor case de schimb valutar din Focşani. Maşina victimei a fost tamponată de un autoturism de teren, din care s-au tras două focuri de armă. Un glonţ l-a atins pe “Telu” în zona braţului, iar cel de-al doilea - în zona inimii, provocându-i decesul. 

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net