Două femei au ajuns la Poliție și au spus că bebeluşul abandonat în Râmnicu Vâlcea este al lor!

Ultima actualizare:

    Personalul medical de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea a botezat-o Maria pe fetiţă
Personalul medical de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea a botezat-o Maria pe fetiţă

Cazul fostei profesoare din Râmnicu Vâlcea care a născut în maşină, iar apoi şi-a abandonat bebeluşul, de frica soţului, pare desprins dintr-un scenariu de film. Anchetatorii au solicitat în acest caz un test ADN, pentru că la Poliţie s-au prezentat, în aceeaşi zi, două femei care au pretins copilul.

Elemente noi în povestea pruncului lăsat într-o scară de bloc dintr-un cartier de la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea! Două femei au ajuns la Poliţie şi fiecare a susţinut că bebeluşul îi aparţine. Doar una dintre ele a fost luată în calcul, fosta profesoară de la Colegiul Economic, după ce a trecut testul anchetatorilor privind contextul, apoi a fost dusă la control ginecologic, ca să se constate dacă a născut recent. Oamenii legii au cerut o verificare suplimentară, luând probe ADN şi de la femeie, şi de la copil.

«Aproape trei kilograme»

Fosta profesoară, care mai are doi copii, de 3 şi 12 ani, susţine că a născut pe 11 februarie, noaptea, în maşina în care locuia, după scandalul cu soţul ei. Femeia spune că, în momentul în care a simţit că i se apropie sorocul, a plecat de acasă. Şi-a luat cu ea pături şi cearşafuri. „M-am gândit că poate nasc”, avea să declare ulterior. A ajuns la maşina din parcarea blocului în care locuia, unde i s-a rupt apa. Fiind la a treia naştere, ea nu s-a panicat, scrie adevarul.ro. Şi-a întins scaunele, a aranjat păturile, s-a dezbrăcat şi a dat drumul la motor, ca să facă un pic de căldură. Apoi a pierdut noţiunea timpului, dar crede că a născut după miezul nopţii. “Copilul era destul de bine dezvoltat, a avut aproape trei kilograme”, explică specialiştii.

Clemă şi apă oxigenată

Femeia de 35 de ani a tras de cordon până a scos placenta, apoi a plecat în casă după o foarfecă, pentru a tăia cordonul ombilical, iar bebeluşul l-a lăsat în maşină. Vâlceanca a născut rapid, fără dureri mari sau leziuni – fapt confirmat şi de medici. În timp ce căuta foarfeca, a dat peste suvenirurile de la ultima naştere, printre care se afla şi clema pentru buric care i-a pus în încurcătură pe anchetatori, întrucât aceasta nu se mai foloseşte în prezent la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, singura deschisă pe timp de pandemie. Fosta profesoară a luat din casă apă oxigenată, cu care a dezinfectat clema şi buricul copilei. „Nici n-am ştiut iniţial ce am născut. Abia când s-a luminat am văzut că este fetiţă”, avea să mai povestească.

I-a dat să sugă

Ea susţine că şi-a abandonat fetiţa în aceeaşi zi în care a născut-o, la aproximativ 20 de ore distanţă. Are multe goluri de memorie, dar îşi aminteşte că a plecat în direcţia opusă a oraşului faţă de domiciliu. A parcat maşina în apropierea unui bloc, cu faţa spre casa scării. I-a dat micuţei să sugă, a schimbat-o de scutecele din cârpe şi apoi a abandonat-o într-un scaun pentru transport auto. N-a plecat din zonă până n-a avut convingerea că i-a găsit cineva pruncul. Astfel se explică de ce fetiţa n-a murit din cauza frigului. O locatară din blocul respectiv a descoperit-o pe micuţă şi a sunat imediat la 112. Fetiţa se află în prezent la Maternitatea Râmnicu Vâlcea, este în afara oricărui pericol şi a fost botezată Maria de personalul medical.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net