Două femei au ajuns la Poliție și au spus că bebeluşul abandonat în Râmnicu Vâlcea este al lor!

Ultima actualizare:

    Personalul medical de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea a botezat-o Maria pe fetiţă
Personalul medical de la Maternitatea Râmnicu Vâlcea a botezat-o Maria pe fetiţă

Cazul fostei profesoare din Râmnicu Vâlcea care a născut în maşină, iar apoi şi-a abandonat bebeluşul, de frica soţului, pare desprins dintr-un scenariu de film. Anchetatorii au solicitat în acest caz un test ADN, pentru că la Poliţie s-au prezentat, în aceeaşi zi, două femei care au pretins copilul.

Elemente noi în povestea pruncului lăsat într-o scară de bloc dintr-un cartier de la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea! Două femei au ajuns la Poliţie şi fiecare a susţinut că bebeluşul îi aparţine. Doar una dintre ele a fost luată în calcul, fosta profesoară de la Colegiul Economic, după ce a trecut testul anchetatorilor privind contextul, apoi a fost dusă la control ginecologic, ca să se constate dacă a născut recent. Oamenii legii au cerut o verificare suplimentară, luând probe ADN şi de la femeie, şi de la copil.

«Aproape trei kilograme»

Fosta profesoară, care mai are doi copii, de 3 şi 12 ani, susţine că a născut pe 11 februarie, noaptea, în maşina în care locuia, după scandalul cu soţul ei. Femeia spune că, în momentul în care a simţit că i se apropie sorocul, a plecat de acasă. Şi-a luat cu ea pături şi cearşafuri. „M-am gândit că poate nasc”, avea să declare ulterior. A ajuns la maşina din parcarea blocului în care locuia, unde i s-a rupt apa. Fiind la a treia naştere, ea nu s-a panicat, scrie adevarul.ro. Şi-a întins scaunele, a aranjat păturile, s-a dezbrăcat şi a dat drumul la motor, ca să facă un pic de căldură. Apoi a pierdut noţiunea timpului, dar crede că a născut după miezul nopţii. “Copilul era destul de bine dezvoltat, a avut aproape trei kilograme”, explică specialiştii.

Clemă şi apă oxigenată

Femeia de 35 de ani a tras de cordon până a scos placenta, apoi a plecat în casă după o foarfecă, pentru a tăia cordonul ombilical, iar bebeluşul l-a lăsat în maşină. Vâlceanca a născut rapid, fără dureri mari sau leziuni – fapt confirmat şi de medici. În timp ce căuta foarfeca, a dat peste suvenirurile de la ultima naştere, printre care se afla şi clema pentru buric care i-a pus în încurcătură pe anchetatori, întrucât aceasta nu se mai foloseşte în prezent la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, singura deschisă pe timp de pandemie. Fosta profesoară a luat din casă apă oxigenată, cu care a dezinfectat clema şi buricul copilei. „Nici n-am ştiut iniţial ce am născut. Abia când s-a luminat am văzut că este fetiţă”, avea să mai povestească.

I-a dat să sugă

Ea susţine că şi-a abandonat fetiţa în aceeaşi zi în care a născut-o, la aproximativ 20 de ore distanţă. Are multe goluri de memorie, dar îşi aminteşte că a plecat în direcţia opusă a oraşului faţă de domiciliu. A parcat maşina în apropierea unui bloc, cu faţa spre casa scării. I-a dat micuţei să sugă, a schimbat-o de scutecele din cârpe şi apoi a abandonat-o într-un scaun pentru transport auto. N-a plecat din zonă până n-a avut convingerea că i-a găsit cineva pruncul. Astfel se explică de ce fetiţa n-a murit din cauza frigului. O locatară din blocul respectiv a descoperit-o pe micuţă şi a sunat imediat la 112. Fetiţa se află în prezent la Maternitatea Râmnicu Vâlcea, este în afara oricărui pericol şi a fost botezată Maria de personalul medical.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net