Două drumuri din Harghita, închise din cauza vântului puternic

Ultima actualizare:

    Vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copacifoto: Click!
Vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copacifoto: Click!

Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică după-amiază, pe două drumuri naţionale din judeţul Harghita, unde din cauza vântului puternic au căzut copaci pe şosea. Pe DN 18 se circulă în condiţii de iarnă, iar drumul judeţean Cavnic-Budeşti din judeţul Maramureş este blocat tot din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că începând cu ora 13.30, DN 13B, între Praid şi Joseni, în zona Pasului Bucin, a fost închis din cauza vântului puternic, iar două echipaje de la detaşamentele de pompieri Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea copacilor căzuţi pe şosea. De asemenea, este blocat DN 12C, între Lacul Roşu şi Gheorghieni, unde de asemenea se intervine pentru ridicarea unor copaci căzuţi pe şosea. 

În urma incidentelor nu s-au înregistrat victime.

Potrivit MAI, drumul judeţean 186 Cavnic-Budeşti din judeţul Maramureş este blocat, acţionându-se pentru deblocarea circulaţiei rutiere pe această arteră. Pe DN 18 se circulă în condiţii de iarnă şi se acţionează cu utilaje de la Drumurile Naţionale şi cu echipaje de la poliţia rutieră pentru verificarea echipării corespunzătoare a vehiculelor.

Ministerul de Interne este pregătit să intervină, la nivel naţional, cu peste 20.000 de angajaţi aflaţi în serviciu, poliţişti, pompieri şi jandarmi, cu aproximativ 9000 de mijloace tehnice de intervenţie, iar forţele aflate în teren pot fi suplimentate, în funcţie de situaţie, cu peste 15.000 de angajaţi şi aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenţie.

Poliţiştii recomandă şoferilor să nu plece la drum în zonele montane fără anvelope de iarnă şi să respecte indicaţiile din trafic. Acestea nu sunt singurele drumuri care sunt închise. Pe măsură ce anumite segmente de drum vor reprezenta un risc pentru circulaţia rutieră, circulaţia va fi restricţionată şi se vor anunţa rute alternative.

Avertizările meteorologice de vreme severă au intrat în vigoare duminică dimineaţă, la ora 10.00, şi vor fi valabile până luni la ora 23.00, interval în care va fi vânt puternic, iar vremea se va răci în toată ţara. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi ploi pe arii extinse şi va ninge viscolit în toate zonele montane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net