Două drumuri din Harghita, închise din cauza vântului puternic

copaci.jpg

copaci cazuti carosabil cod galben vant
Vântul puternic a pus la pământ mai mulţi copaci
foto: Click!

Circulaţia rutieră a fost oprită, duminică după-amiază, pe două drumuri naţionale din judeţul Harghita, unde din cauza vântului puternic au căzut copaci pe şosea. Pe DN 18 se circulă în condiţii de iarnă, iar drumul judeţean Cavnic-Budeşti din judeţul Maramureş este blocat tot din cauza unor copaci căzuţi pe partea carosabilă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a anunţat că începând cu ora 13.30, DN 13B, între Praid şi Joseni, în zona Pasului Bucin, a fost închis din cauza vântului puternic, iar două echipaje de la detaşamentele de pompieri Gheorgheni şi Odorheiu Secuiesc intervin pentru degajarea copacilor căzuţi pe şosea. De asemenea, este blocat DN 12C, între Lacul Roşu şi Gheorghieni, unde de asemenea se intervine pentru ridicarea unor copaci căzuţi pe şosea. 

În urma incidentelor nu s-au înregistrat victime.

Potrivit MAI, drumul judeţean 186 Cavnic-Budeşti din judeţul Maramureş este blocat, acţionându-se pentru deblocarea circulaţiei rutiere pe această arteră. Pe DN 18 se circulă în condiţii de iarnă şi se acţionează cu utilaje de la Drumurile Naţionale şi cu echipaje de la poliţia rutieră pentru verificarea echipării corespunzătoare a vehiculelor.

Ministerul de Interne este pregătit să intervină, la nivel naţional, cu peste 20.000 de angajaţi aflaţi în serviciu, poliţişti, pompieri şi jandarmi, cu aproximativ 9000 de mijloace tehnice de intervenţie, iar forţele aflate în teren pot fi suplimentate, în funcţie de situaţie, cu peste 15.000 de angajaţi şi aproximativ 2.000 de mijloace tehnice de intervenţie.

Poliţiştii recomandă şoferilor să nu plece la drum în zonele montane fără anvelope de iarnă şi să respecte indicaţiile din trafic. Acestea nu sunt singurele drumuri care sunt închise. Pe măsură ce anumite segmente de drum vor reprezenta un risc pentru circulaţia rutieră, circulaţia va fi restricţionată şi se vor anunţa rute alternative.

Avertizările meteorologice de vreme severă au intrat în vigoare duminică dimineaţă, la ora 10.00, şi vor fi valabile până luni la ora 23.00, interval în care va fi vânt puternic, iar vremea se va răci în toată ţara. În vestul, centrul şi nordul ţării vor fi ploi pe arii extinse şi va ninge viscolit în toate zonele montane.

Loading...

Citește și

  • zapada ranca vara transalpina

    Vremea rea s-a instalat în sud-ul şi sud-vestul ţării. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţă, avertizări cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru zona de munte. De altfel, meteorologii au avertizat că din noaptea de vineri spre sâmbătă şi până duminică dimineaţa va fi vânt puternic în special în sud-vestul şi centrul ţării, iar la munte va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă.

  • transfagarasan iarna

    Iarna şi-a intrat cu adevărat în drepturi la munte, unde stratul de zăpadă măsoară deja 30 de centimetri la Bâlea lac. Transfăgărăşanul se închide de sâmbătă, cu trei zile înainte de termen, deoarece circulaţia rutieră este impracticabilă din cauza viscolului. Mai multe maşini au rămas blocate în această zonă.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1