Două cutremure în ultimele 12 ore. Unde s-au produs

cutremure-recente.jpg

cutremur papua noua guinee
Seismul de luni s-a produs la o adâncime de 40 de kilometri
Foto Click!
Citeste tot despre: 

Un cutremur cu magnitudinea de 3,1 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă (14 martie), la ora 6.52, în zona Vrancea, epicentrul acestuia înregistrându-se în judeţul Vrancea, fiind al doilea seism în ultimele 12 ore.

Sâmbătă, la ora 00.31, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter, epicentrul acestuia fiind în judeţul Buzău, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Cutremurul de la ora 6.52 s-a produs la adâncimea de 140 kilometri. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (40km), Focşani (45km), Râmnicu Sărat (47km), Târgu Secuiesc (52km), Mărăşeşti (54km), potrivit Mediafax.

Seismul de la ora 00.31 s-a produs la adâncimea de 118 kilometri şi a avut intensitatea II în zona epicentrală. Oraşele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (43 de kilometri), Râmnicu Sărat (45 de kilometri), Focşani (52 de kilometri), Buzău (53 de kilometri) şi Târgu Secuiesc (57 de kilometri).

Cel mai mare cutremur din acest an, cu magnitudinea de 4,6 grade, s-a produs în 24 ianuarie, în zona seismică Vrancea.

În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade. Din cauza cutremurului, alimentarea cu energie electrică a fost afectată în mai multe localităţi din judeţul Galaţi. Serviciile de ambulanţă din Vrancea au primit mai multe apeluri pentru atacuri de panică, iar funcţionarea unor reţele de telefonie mobilă a fost afectată temporar.

Loading...

Citește și

  • Mai multe seisme de amploare s-au produs în această noapte în Pacific, în regiune fiind emise alerte de tsunami, de la Australia şi Noua Zeelandă până la Papua Noua Guinee sau Hawaii. Cel mai puternic cutremur, cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter, s-a produs în apropiere de arhipelagul Vanuatu, din Pacificul de Sud, fiind urmat în următoarele ore de mai multe replici, cele mai importante fiind de 7,1 şi 5,7 pe scara Richter. Încă nu există informaţii privind posibile victime sau pagube materiale. Şi Japonia, care se pregăteşte pentru taifnului Melor, a fost lovită de un cutremur, cel puţin 15 persoane fiind rănite.