Dosarul lui Mircea Băsescu va fi judecat de miercuri la Tribunalul Constanţa

Ultima actualizare:

    Mircea Băsescu
Mircea Băsescu

Dosarul în care Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în dosarul privind mita de la familia lui Bercea Mondial a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa, transmite Mediafax. Acesta va fi judecat miercuri, în cameră preliminară.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată luni, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial.

Dosarul în care apar ca inculpaţi Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână, a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa cu data de 14 iulie, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru miercuri, 16 iulie.

Înainte de a fi trimis în judecată, Mircea Băsescu a formulat o cerere de revocare a măsurii arestării preventive. Dosarul a fost înregistrat în 9 iulie şi trebuia să fie luat marţi în discuţie.

Avocatul lui Mircea Băsescu, Nelu Taşcă, a declarat, marţi, la intrarea în sediul Tribunalului Bucureşti, că cel mai probabil cererea nu va mai fi judecată la această instanţă, întrucât nu mai este competentă în soluţionarea cauzei, după ce fratele preşedintelui a fost trimis în judecată şi dosarul a fost transmis Tribunalului Constanţa.

Avocatul a spus că în susţinerea cererii de revocare a măsurii preventive vor fi invocate lipsa dovezilor şi raportul de expertiză, care, în opinia apărării, este neclar.

Întrebat dacă Mircea Băsescu va fi transferat la Penitenciarul Poarta Albă, avocatul a spus că fratele preşedintelui ar urma să fie transferat la Constanţa, dar nu poate să precizeze când se va întâmpla acest lucru. Avocatul a precizat că legea prevede ca transferul să aibă loc la trei zile de la data la care a fost sesizată instanţa să judece dosarul de fond.

Avocatul lui Mircea Băsescu a depus în 9 iulie, la Tribunalul Bucureşti, cererea de revocare a măsurii arestării preventive.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net