Dosarul fostului episcop de Huşi: de 13 ani abuza sexual elevii de la seminar

Ultima actualizare:

    Corneliu Bârlădeanu (stânga) şi Sebastian Jitaru au fost arestaţi
Corneliu Bârlădeanu (stânga) şi Sebastian Jitaru au fost arestaţi

Zeci de foşti elevi de la Seminarul Teologic de la Huşi au fost audiaţi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iaşi în dosarul de viol al fostului episcop Corneliu Bârlădeanu.

Cei mai mulţi dintre ei au refuzat să coopereze cu anchetatorii. Chiar şi unii actuali preoţi, despre care sunt indicii clare că au fost abuzaţi sexual, au refuzat să formuleze plângere. Unele fapte descoperite de procurori sunt din 2007, scrie adevarul.ro. Potrivit unor surse juridice, numărul real al victimelor se ridică la câteva zeci, dar procurorii ieşeni au reuşit să convingă doar trei victime, toţi foşti seminarişti, să îşi asume plângeri împotriva abuzatorilor de la Seminarul din Huşi. Cei trei tineri, unul actual preot, au fost violaţi prin constrângere psihică de fostul arhimandrit Sebastian Jitaru, în intervalul 2015-2017.

Unul dintre ei, D.T. (în prezent de 20 de ani), ar fi fost abuzat şi de Jitaru, şi de fostul episcop Corneliu Bârlădeanu. Pe ultimul, victima l-a filmat cu un ceas inteligent, în 2017, în timpul abuzurilor sexuale. Una dintre fapte a avut loc în mai 2017, în ziua în care Corneliu Bârlădeanu şi-a îngropat mama. Una dintre victimele din dosar ar fi încercat să se sinucidă după ce a izbucnit scandalul de la Huşi, ne-au mai transmis surse juridice.  Vineri, 22 mai, fostul episcop Corneliu Onilă, pe numele lui de mirean, şi Sebastian Jitaru au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Acuzaţiile sunt de viol şi agresiune sexuală în formă continuată. Atât Bârlădeanu, cât şi Jitaru nu au dat declaraţii în faţa anchetatorilor, însă au făcut-o în faţa judecătorilor.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net