Dosarul Colectiv ajunge la Tribunal București

colectiv.jpg

colectiv
În incendiul din Clubul Colectiv au murit 64 de tineri

Magistraţii Tribunalului Bucureşti iau în discuţie, vineri, dosarul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone şi transferat de la Judecătoria Sectorului 4.

Această cauză a ajuns la Tribunalul Bucureşti după ce în 5 aprilie Judecătoria Sectorului 4 a decis să reunească dosarul incendiului de la clubul Colectiv cu cel al fostului primar Cristian Popescu Piedone. Totodată, magistraţii au respins cererea urmaşilor celor decedaţi şi a răniţilor ca statul să fie parte în proces pentru plata despăgubirilor.

Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

Patronii clubului, primii vinovați

Procurorii Parchetului instanţei supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niţă şi Mihai Cristian Niţă, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club.Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în formă agravată şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. În plus, Daniela Niţă este judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri. Procurorii continuă cercetările, într-un dosar disjuns, faţă de artificierul Marian Moise, pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Marian Moise a fost trimis de firma Golden Ideas Fireworks Artists să pună artificiile în clubul Colectiv, la concertul trupei Goodbye to Gravity. Ancheta în cazul său a început mai târziu pentru că acesta a fost rănit în urma incendiului.

Piedone, abuz în serviciu

Dosarul fostului primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost instrumentat de procurorii DNA, care în 5 mai 2016 l-au trimis în judecată pe fostul edil, alături de alţi trei funcţionari din primărie, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Cei patru sunt acuzaţi că au eliberat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare pentru clubul Colectiv, prin încălcarea prevederilor legale referitoare la securitatea la incendiu.

64 de tineri și-au pierdut viața în incendiu

În 28 octombrie 2016, procurorii militari din DNA i-au trimis în judecată pe Antonina Radu şi George Petrică Matei, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, pentru abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei, pentru că au făcut verificări în clubul Colectiv fără a lua măsuri. Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei. În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Loading...
 
 

Citește și

  • donez sange incendiu colectiv

    27 de persoane au murit și 162 au fost rănite într-un incendiu deosebit de grav izbucnit la un club din centrul Capitalei vineri spre sâmbătă noapte (30 spre 31 octombrie). Victimele au fost transportate la mai multe spitale din București, unde medicii fac tot posibilulul pentru tratarea lor.

  • Tragedia de vineri noapte (30 octombrie) din clubul Colectiv a îndoliat zeci de familii. O femeie de serviciu, în vârstă de 38 de ani, care s-a dus la club în locul unei colege se află printre cei 30 de morți. Decesul ei a provocat durere de nedescris pentru cei 5 copilaşi rămaşi acum fără niciun sprijin.

  • Adi Despot a fost prezent marţi, 3 noiembrie, la Sibiu unde a vorbit în cadrul conferinţei ”Cum m-am recrutat. Poveşti cu mine şi despre mine” despre succesul său şi despre cum a reuşit să reuşescă în industria muzicală. Adi este extrem de afectat de evenimentele petrecute în ultimele zile. Vineri, Despot se afla la concertul din clubul Colectiv când incendiul izbucnit în incinta din fosta fabrică Pionerul a curmat viaţa a 32 de tineri şi a rănit alte aproximativ 150 de persoane.

  • medic delacaratii incendiu colectiv morti

    Specialiştii au descoperit, după ce au analizat gazele inhalate de tinerii arşi în incendiu, o combinaţie de otrăvuri greu de imaginat că ar putea fi suportată de corpul uman.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1