Dosar penal pentru votul din 26 mai în diaspora

Ultima actualizare:

    La alegerile din 26 mai, mii de români din diaspora au stat ore în șir la cozi în fața secțiilor de votarefoto: Facebook
La alegerile din 26 mai, mii de români din diaspora au stat ore în șir la cozi în fața secțiilor de votarefoto: Facebook

Procurorii DNA anunță oficial, joi, că au primit de la Parchetul General 42 de plângeri privind nereguli la exercitarea dreptului de vot în diaspora la alegerile din 26 mai și că au deschis un dosar penal.

DNA spune că în 6 iunie a primit de la Parchetul General 42 de plângeri vizând nereguli privind exercitarea dreptului de vot de către românii din diaspora la alegerile pentru Parlamentul European și la referendumul din 26 mai.

"Ca urmare a transmiterii plângerilor, la data de 6 iunie 2019, în cadrul D.N.A a fost constituit un dosar penal în care se vor efectua acte de urmărire penală”, a precizat Direcția Națională Anticorupție, citată de Hotnews.

La alegerile din 26 mai, când a avut loc și referendumul pe tema justiției, mii de români din diaspora au stat ore în șir la cozi în fața secțiilor de votare, iar mulți dintre ei nu au putut vota.

Iohannis a cerut demisia miniștrilor Carmen Dan și Teodor Meleșcanu

Săptămâna trecută, președintele Klaus Iohannis a cerut demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, și a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu pentru modul în care a fost organizat votul din diaspora. Cei doi au anunțat că nu vor demisiona, pentru că premierul nu le-a cerut acest lucru. Mai mult, Meleșcanu a declarat că nu are ce să își reproșeze și a dat vina pe șeful statului pentru supraaglomerarea secțiilor de vot din cauza referendumului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că ”dacă au fost greșeli, și sigur au fost, cei responsabili trebuie să plătească”, referindu-se la modul defectuos în care s-au desfășurat alegerile de pe 26 mai, când mii de persoane din diaspora nu au putut vota. Dăncilă a subliniat că a cerut Ministerelor de Externe și Interne rapoarte cu privire la desfășurarea scrutinului și după aceea va lua măsuri.

Citește și:

Klaus Iohannis, după alegeri: ”De azi începe schimbarea în bine în România”

Klaus Iohannis a solicitat demiterea imediată a miniștrilor de Externe și de Interne

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net