Salvamontiştii au recuperat trupurile copiilor morţi în avalanşa din Retezat

Ultima actualizare:

    Meteorologii au emis o avertizare de risc maxim de avalanșă încă de vinerifoto: Hepta
Meteorologii au emis o avertizare de risc maxim de avalanșă încă de vinerifoto: Hepta

Doi copii de 13 și 12 ani au murit, sâmbătă (22 aprilie), surprinși de o avalanșă în Munții Retezat. Aceștia se aflau în prezența a cinci adulți.

UPDATE 14.04 Salvamontiştii şi jandarmii au recuperat corpurile celor doi copii care şi-au pierdut viaţa în avalanşa produsă, sâmbătă după-amiază, în Munţii Retezat şi urmează să îi coboare în zona localităţii Cârlnic, unde un echipaj de la Serviciul de Medicină Legală va prelua trupurile adolescenţilor.

Şeful Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat pentru News.ro că salvatorii care duminică dimineaţa au urcat pe munte pentru a recupera trupurile celor doi copii morţi în urma avalanşei de sâmbătă după-amiaza au ajuns la locul accidentului şi au recuperat cele două corpuri.

”Au ajuns salvatorii în zona unde a avut loc avalanşa şi au început transportul către vale. Asta înseamnă că vor urca o creastă, vor înşira tot felul de corzi şi apoi va fi efectiv coborârea în cadrul căreia din nou se vor înşira corzi pentru siguranţă. Va mai dura patru - cinci ore, pentru că s-a pornit viscolul şi ninge”, a declarat Ovidiu Bodean.

Sâmbătă seara, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, „in rem”, potrivit Digi24. Polițiștii și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hațeg anchetează evenimentul, și caută eventualii responsabili pentru decesul celor doi minori.

Meteorologii au emis încă de vineri (21 aprilie) avertizare de risc maxim de avalanșă pe Masivul Retezat, având în vedere ninsoarea abundentă și vântul puternic, care a bătut cu aproape 100 km pe oră.

Echipele de la Salvamont Hunedoara au plecat, duminică dimineață (23 aprilie), însoțite de polițiști, pentru a recupera trupurile neînsuflețite ale copiilor. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net