Dormea sau medita? Dan Mihalache, "vedetă" pe internet

Ultima actualizare:
Dan Mihalache a dormit buştean în faţa delegaţiei Serbiei
Dan Mihalache a dormit buştean în faţa delegaţiei Serbiei

Fotografiile publicate marţi, 20 octombrie, de Click!, în care Șeful Administrației Prezidențiale Dan Mihalache, este surprins dormind în timpul convorbirilor oficiale din cadrul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la Belgrad au ajuns virale pe internet şi au stârnit reacţii în rândul analiştilor şi nu numai.

Deplasarea din data de 16 iulie pe care Dan Mihalache a făcut-o alături de preşedintele Klaus Iohannis şi restul delegaţiei române în Serbia i-a adus peste noapte consilierului prezidenţial titlul de vedetă pe internet. Acesta s-a apărat printr-o intervenţie pe stiripesurse.ro, catalogând fotografiile ca manipulare ordinară, necontestând însă veridicitatea lor.

Dan Mihalache, răpus de Moş Ene
Dan Mihalache, răpus de Moş Ene

"Văd ca prezenţa mea la Cotroceni deranjează foarte tare de vreme ce o dată pe săptămână se inventează câte o ştire care să mă pună într-o lumină defavorabilă. Poza este o manipulare ordinară. E vorba despre un moment în care delegația română aştepta terminarea convorbirilor tet-a-tete dintre presedinţii Nikolic şi Iohannis, convorbiri care au durat mai mult de o oră. De altfel cine se uită la poză vede foarte clar că fiecare membru al delegaţiei îşi vedea de treaba lui. Unii se uitau pe telefon, alţii citeau documente. Mi-aş fi dorit eu să aţipesc, dar nu am această capacitate din păcate. Nu cred că partea sârba se pretează la asemenea gesturi. Mai degrabă e vorba de un binevoitor român”, a comentat Dan Mihalache.

Dan Mihalache în timpul vizitei oficiale desfăşurate în Serbia
Dan Mihalache în timpul vizitei oficiale desfăşurate în Serbia

Rareş Bogdan: "Sunt şocat de reacţia lui puerilă"

Rareş Bogdan consideră poziţia lui Dan Mihalache ca fiind una puerilă
Rareş Bogdan consideră poziţia lui Dan Mihalache ca fiind una puerilă

Reacţiile apărute marţi după publicarea fotografiilor de către Click! au fost acide la adresa gafei pe care diplomatul a făcut-o. Rareş Bogdan a intervenit în direct la Realitatea Tv comentând atitudinea lui Dan Mihalache. "La experienţa pe care Mihalache o are, sunt şocat de reacţia lui puerilă. Nu trebuie să te întrebi de ce te-a fotografiat în protocol sau dacă te-a fotografiat un român. Asta e cea mai proastă poziţie. Putea să spună «am o problemă cu ficatul, am o problemă cu somnul, sunt bolnav, eram foarte agitat, am diabet»... nu ştiu. Dar nu să găseşti formula în care să arunci că «cineva din delegaţie sigur m-a fotografiat».

Slavomir Gvozdenovici, martor ocular: "Nu dormea, medita cu o mie şi una de probleme"

Unul dintre participanţii la deplasarea în Serbia consideră că Dan Mihalache nu dormea în fotografiile publicate de Click!, ci "medita". "Nu, nu era, nu dormea, eu ştiu, nu a dormit, omul medita cu o mie şi una de probleme. Chiar l-am întrebat dacă se simte bine, mai delicat… Nu a dormit, vă spun eu, din ce ştiu eu, mi-a spus mie". "Eu l-am întrebat chiar, și asta vreau să vă spun, «Nu, zice, meditam, cu atâtea probleme». «Mi s-a părut că nu vă simțiți bine sau ceva în sensul ăsta»", a declarat pentru STIRIPESURSE.RO deputatul sârbilor din Parlamentul Romaniei, Slavomir Gvozdenovici.

Robert Turcescu a comentat pe pagina sa de Facebook explicaţia oferită de Slavomir Gvozdenovici.

Cum se vede «somnul» lui Dan Mihalache pe internet

Se pare că fotografiile publicate de Click! nu sunt singurele din colecţia şefului Cancelariei Prezidenţiale. Cei de la Times New Roman au mai descoperit momente în care Dan Mihalache a adormit, unele scene imortalizate în galeria foto de mai sus. Toate cele 10 exemple găsite de ei le puteţi găsi aici.

Cine este Dan Mihalache


    Dan Mihalache în timpul vizitei oficiale desfăşurate în SerbiaFoto Arhivă Personală
Dan Mihalache în timpul vizitei oficiale desfăşurate în SerbiaFoto Arhivă Personală

Sorin Dan Mihalache a fost mai întâi membru PSD, fiind, între 2001 şi 2004 consilier al premierului, Adrian Năstase. Între 2004 şi 2008 a fost deputat PSD de Maramureş, iar după ce în acel an a pierdut alegerile şi ar fi fost marginalizat de preşedintele PSD de atunci Mircea Geoană, a trecut la PNL.

În 2009, Dan Mihalache a fost director de comunicare şi strategie în campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu, iar din 2010 a devenit consilierul fostului liderul PNL. Ulterior, Dan Mihalache a ocupat mai multe funcţii secundare în guvern, printre care şi pe cea de secretar general adjunct al Guvernului României.

După ce Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale din 2014, Dan Mihalache a fost numit şeful Cancelariei Prezidenţiale, în ciuda opoziţiei societăţii civile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net