„Dorel” a dărâmat podul de la Valea Drăganului, după ce a săpat la un pilon de susținere

pod_surpat.jpg

Pod Valea Draganului
Așa arată acum podul de peste râul Criș
Foto: Horia Nasra

Personajul Dorel, muncitor devenit faimos după difuzarea, cu ani în urmă, a reclamelor la coniac, e prezent și în România anului 2020. Un pod care face legătura dintre o zonă superbă din județul Cluj, Valea Drăganului, şi Drumul European 60 s-a surpat, după ce o echipă de muncitori a săpat la unul dintre pilonii de susţinere. Oficialii Consiliului Judeţean susţin că stricăciunea s-a produs din cauza ploii.

Podul de la Valea Draganului s-a dărâmat luni după masă, după ce o echipa de muncitori a săpat, cu utilaje, la unul dintre pilonii de susţinere. Lucrările la pod fac parte din proiectul prin care e reabilitat drumul Apusenilor, lucrare anunţată de Consiliul Judeţean Cluj.

"Să nu vină cu explicații stupide"

„Pe timp de pandemie de COVID-19, <<doreii>> au reuşit o performanţă unică în ultimii treizeci de ani în Cluj: să distrugă un pod! Cu siguranţă că locuitorii din zonă nu se aşteptau ca atunci când a fost anunţată începerea lucrărilor la reabilitarea şi modernizarea Drumului Apusenilor să rămână fără podul de peste Criş, care face legătura între Valea Drăganului şi E60. Sper ca societatea care a câştigat contractul de execuţie şi conducerea Consiliului Judeţean Cluj să nu vină cu explicaţii stupide, care să găsească responsabili ploaia şi Crişul”, anunță deputatul clujean Horia Nasra (PSD) într-un comunicat de presă.   

Exact acestea au fost însă explicaţiile oficialităţilor. „Podul este în reabilitare şi precipitaţiile abundente din ultimele zile au condus la cedarea fundaţiei. De acolo până la cele afirmate e drum lung”, precizează arhitectul - şef din Consiliul Judeţean Cluj, Claudiu Salanţă.   

“Incompetenți care au efectuat lucrări de slabă calitate”

Deputatul Horia Nasra a făcut un apel către Mircea Abrudan, prefectul județului Cluj: „Nu lăsaţi localitatea izolată!”. Nasra e convins că podul „a fost distrus din cauza unor incompetenţi care au efectuat lucrări de slabă calitate. Înţeleg că accesul în localitate se mai poate face şi pe un alt drum. Foarte bine, însă tot nu pot înţelege cum s-a ajuns la distrugerea podului! Domnilor, aţi reuşit o performanţă unică în ultimii treizeci de ani în judeţul Cluj”, a adăugat parlamentarul PSD.  

Proiectul costă aproape 160 de milioane de lei

Lucrările la drumul Apusenilor au început pe 22 aprilie, fiind anunţate printr-un comunicat de presă de Consiliul Judeţean: „Modernizarea Drumului Apusenilor va crea noi oportunităţi de dezvoltare economico-socială şi turistică a întregii zone. Acesta traversează unul dintre cele mai atractive şi spectaculoase areale montane ale judeţului, asigurând o legătură extrem de importantă între Drumul Naţional 1 şi judeţul Bihor. Proiectul cu finanțare europeană urmăreşte reabilitarea şi modernizarea sectoarelor cuprinse în Drumul Apusenilor, respectiv DJ 764B (DN1 – Valea Drăganului – Lunca Vişagului – Baraj de acumulare Drăgan – DJ 108K) de la km. 0+000 la km. 22+164,5 şi DJ 108K (limită cu judeţul Bihor – Baraj de acumulare Drăgan) de la km. 26+455 la km. la 29+495. Investiţia presupune intervenţia pe toată lungimea celor două sectoare printr-o serie de lucrări complexe, în profunzimea drumului, care încep de la fundaţie şi se vor finaliza prin aşternerea de covor asfaltic în două straturi, binder şi strat de uzură, marcaje şi semnalizare rutieră, etc. Lucrările sunt executate de Antrepriza de Reparaţii şi Lucrări (ARL) Cluj SA, valoarea acestora fiind de 159.811.640,26 lei, cu TVA inclus. Termenul maxim de execuţie este de 24 de luni”.
 

Vezi galerie foto cu podul surpat pe adevarul.ro!

Loading...
 
 

Citește și