Donațiile pentru „Cumințenia Pământului”, doar 5% din necesar

Ultima actualizare:

    Sculptura lui Brâncuși se află acum în proprietate privată. Recuperarea ei ne costă 11 milioane de euro
Sculptura lui Brâncuși se află acum în proprietate privată. Recuperarea ei ne costă 11 milioane de euro

Campania de strângere de fonduri demarată de Ministerul Culturii pentru recuperarea unei sculpturi de mare însemnătate pentru poporul român, „Cumințenia Pământului” de Brâncuși, e pe punctul de a se solda cu un eșec lamentabil. Doar 5% din suma pe care autoritățile și-au propus s-o strângă de la români a fost colectată până acum.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a declarat joi că până la data de 15 iulie au donat pentru „Cumințenia Pământului” 17.000 de români. Alte 8.000 de persoane au donat bani în cadrul Festivalului de muzică Electric Castle. Suma strânsă în urma colectei naționale se ridică la 306.773 de euro (5%), însă pentru răscupărarea operei lui Brâncuși e nevoie de 6 milioane de euro. Aceasta este suma pe care autoritățile și-au propus să o strângă de la cetățeni, la care se vor adăuga alte 5 milioane de euro alocate de guvern. „Din punctul meu de vedere, cel puțin campania Cumințenia Pământului este despre participare, este despre participarea la actul cultural. Cu cât mai mult lume va dona, cu atât mai mult conștiința despre importanța acestei participări va progresa în interiorul societății”, a declarat Corin Șuteu.

Românii mai pot dona până la sfârșitul lunii septembrie direct pe site-ului campaniei, brancusiealmeu.ro.  Totodată, donații sunt acceptate pe emag.ro, sau în conturile deschise la băncile partenere pe numele Ministerului Culturii (în lei, dolari sau euro).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net