Donald Tusk a susţinut un discurs în română la finalul Summitului: «M-am îndrăgostit de Sibiu»

Ultima actualizare:

    Donald Tusk a susţinut un discurs în limba românăFoto:GettyImages
Donald Tusk a susţinut un discurs în limba românăFoto:GettyImages

Preşedintele României, Klaus Iohannis, împreună cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, au susţinut joi, 9 mai, o conferinţă de presă comună, la finalul Summitului Uniunii Europene care a avut loc la Sibiu. Donald Tusk a susţinut un discurs în limba română, prezentând concluziile reuniunii liderilor europeni.

După ce au semnat Declarația de la Sibiu, președinții României, Comisiei Europene și Consiliului European au stat față în față cu cele câteva sute de jurnaliști din toate colțurile Europei, pentru a răspunde la întrebările acestora. Printre subiectele abordate de către Declarația de la Sibiu se numără evoluția post-Brexit a UE, poziția solidă a tuturor statelor, libertatea de mișcare, democrația și statul de drept.

La finalul conferinţei de presă, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk a prezentat concluziile summitului şi a apărut în faţa sutelor de jurnalişti purtând mănuşile primite cadou de la Hemuth Duckadam în cursul zilei de miercuri, 8 mai. 

„Iată ce am primit ieri de la Helmuth Duckadam”, a spus Tusk, arătând o pereche de mănuşi de fotbal, el adăugând că a primit şi un sfat, cum să ne apărăm mai eficient interesele europene. „Ştiţi că el este un mare profesionist, aşa că mulţumesc Helmuth”, a spus Tusk. „Cu două săptămâni înainte de alegerile pentru PE, liderii s-au reunit în Summitul de la Sibiu, pentru a discuta despre priorităţile europene, în următorii ani, afaceri interne şi despre provocările globale, neuitând faptul că lumea din jurul nostru e tot mai schimbătoare şi imprevizibilă”, a declarat Tusk. 

Cancelarul german, Angela Merkel, discutând cu preşedintele României, Klaus Iohannis
Cancelarul german, Angela Merkel, discutând cu preşedintele României, Klaus Iohannis

„Fără să anticipăm în niciun fel rezultatele acestei dezbateri, pentru că va fi influenţată şi de alegerile pentru PE, pot să spun cu siguranţă un lucru, liderii au demonstrat categoric că doresc să îşi asume deplina răspundere politică, nu doar pentru provocări, ci pentru Uniunea Europeană, în ansamblul ei. Statele membre şi liderii aleşi democratic vor să formeze în mod activ calea pe care merge UE şi cum se dezvoltă. Ați organizat un summit excepțional, puteți fi mândri de munca depusă, așa cum Europa este mândră de dumneavostră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu”, a mai spus Donald Tusk", a concluzionat preşedintele Consiliului European.  

Mesajul adresat de către cancelarul german Angela Merkel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a adresat un mesaj de unitate la Sibiu şi a subliniat faptul că situaţiile de criză pot fi rezolvate doar prin cooperarea statelor şi prin muncă de echipă. 

"Cred că acest oraş este un simbol pentru schimbările puternice din Europa, pentru că avem minoritatea germană care trăieşte foarte bine cu românii. Am discutat despre problemele UE, putem discuta unii cu alţii cu două săptămâni înainte de alegerile europene despre toate subiectele. Am dovedit că şi în situaţii de criză suntem solidari. Am depăşit împreună situaţii cum a fost criza financiară sau situaţia migraţiei, trebuie să dezvoltăm proiectul european într-unul care durează. Am discutat despre agenda strategică a UE. Pentru noi a fost important să ne definim rolul în această lume.

O singură ţară nu poate rezolva problemele globale în lume", a declarat Angela Merkel.

Citeşte şi

Marele portar român Helmut Duckadam a schimbat daruri cu Donald Tusk

VIDEO Donald Tusk, președintele Consiliului European, discurs emoționant în limba română

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net