Dominic Fritz, despre motivul pentru care Timiș este singurul județ aflat în zona roșie. De ce este nemulțumit edilul

Ultima actualizare:

    Dominic Fritz a vorbit despre motivul pentru care Timișoara continuă să se afle în zona roșie Sursă foto: Arhivă personală
Dominic Fritz a vorbit despre motivul pentru care Timișoara continuă să se afle în zona roșie Sursă foto: Arhivă personală

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a atras atenţia că în România nu se testează împotriva COVID-19, astfel că acest lucru ”dă o impresie falsă de siguranţă”. Edilul a afirmat că în judeţul Timiş se testează destul de mult, iar acesta este motivul pentru care acest judeţ este singurul care se află încă în zona roşie.

Domnic Fritz, edilul Timișoarei, consideră că motivul pentru care Timiș este singurul județ în care rata de infectare continuă să fie una ridicată este reprezentat de faptul că testarea se face masiv. 

”Suntem un judeţ care este în scenariul roşu şi, din păcate, rata continuă să crească, ieri s-a ajuns la peste patru cazuri la mia de locuitori, la Timişoara. Şi numărul de decese continuă să crească. Îmi spun medicii din spitale că ATI-urile sunt din nou pline. În acelaşi timp ştim că în România începe să se răspândească şi noua tulpină britanică, care este mult mai contagioasă decât cea cunoscută până acum. Acesta este un lucru care trebuie să ne îngrijoreze pe noi toţi şi rugămintea la toţi este să protejeze pe cei mai vulnerabili şi să respecte toate măsurile. Noi toţi avem sentimentul că trebuie să se termine odată, dar din păcate pericolul nu a trecut”, a declarat primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, marţi, într-o conferinţă de presă.

Primarul municipiului Timişoara a cerut o politică unitară de testare, la nivelul întregii ţări. ”Eu cer urgent o politică unică, unitară de testare, nu numai de raportare, la nivelul întregii ţări. Să fie publice aceste date despre numărul de teste efectuate la nivel de judeţ, pentru că aşa vedem că un judeţ care pe hartie este verde este poate mai în pericol decât unul care este pe hârtie roşu. Spun doar că ceilalţi nu iau destul de mult în serios, iar asta are efecte negative”, a mai declarat primarul, conform News.ro.

Primarul este nemulțumit și de modalitatea în care se face distribuirea dozelor de vaccin. ”Fac apel la transparenţă şi în privinţa vaccinării şi propun o schimbare a criteriilor de alocare a dozelor în funcţie de numărul de programări. E absurd să trebuiască timişenii să se deplaseze în alte judeţe. Daţi vaccin acolo unde cererea este mai mare. Înţeleg foarte bine că România, la fel ca peste tot în lume, are mai multă voinţă de a vaccina decât doze disponibile”, a declarat Fritz.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net