Doliu în familia regală. A murit mama principelui Duda

Casa Regală a anunțat astăzi că mama principelui Radu, Gabriela Duda, a murit noaptea trecută, la vârsta de 79 de ani. Femeia era internată într-un spital din Iași.

Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, unul dintre cei șapte copii ai Mariei Stoica și ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în anul 1961 și a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de țară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii.

„Gabriela Duda ne-a părăsit la miezul nopții trecute, internată fiind la un spital din Iași. Altețele Lor Regale, ca și fratele Principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, au sosit la Iași în primele zile ale lunii curente. În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțător. Custodele Coroanei și Principele Radu, alături de fratele principelui și de familia sa, vor lua parte la înmormântarea mamei lor în orașul Bârlad, la Cimitirul Mare, acolo unde își dorm somnul de veci ultimele trei generații ale familiei Duda. Ziua și ora ceremoniei vor fi anunțate ulterior”, se arată în comunicatul Casei Regale. 

loading...
Loading...