Doi traficanți de persoane din Iași, condamați la ani grei de închisoare. Cum a încercat să scape una dintre victime

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Doi ieșeni care au păcălit trei fete să meargă la muncă în Grecia și, de fapt, le-au obligat să facă sex pe bani, și-au primit, în ultimă instanță, pedepse cu executare. Dacă Tribunalul Iași îi achitase, instanța superioară a decis definitiv ca traficanții de persoane să stea ani buni în închisoare.

Curtea de Apel Iași i-a condamnat definitiv pe Cristian Bulgariu (46 ani) și Mihaela Chelariu (50 ani) la 8 ani, 6 luni și 20 de zile, respectiv 6 ani de temniță, după ce au fost găsiți vinovați într-un dosar de trafic de carne vie. Aceștia au fost acuzați că au păcălit trei tinere să meargă în Grecia și Germania, fiind forțate să întrețină relații sexuale pe bani, scrie bzi.ro. În primă instanță, Tribunalul Iași îi achitase pe cei doi, pe motiv că nu există probe că au comis infracțiunea.

În afară de anii de închisoare pe care trebuie să îi execute, cei doi au fost obligați să achite către două dintre cele trei victime daune morale totale de 8.000 de euro.

A vrut să-și taie venele când a văzut că nu are scăpare

„Inculpații au exploatat sexual în Grecia trei victime adulte (femei), racolate din județul Iași. Astfel, o persoana vătămată în vârstă de 22 de ani a fost exploatată sexual în perioada 6 februarie – 2 aprilie 2015, prin obligarea la practicarea prostituției, în Grecia. Anterior lunii februarie 2015, inculpata i-a propus acesteia să o însoțească în Grecia, pentru a se angaja ca însoțitoare a unei persoane vârstnice. Pe fondul impasului financiar pe care îl traversa în acea perioadă, persoana vătămată și-a lăsat copiii minori, în vârstă de 9 și 10 ani, în îngrijirea martorului C.B. Pe 2 februarie 2015, folosind autocarul firmei de transport Lilian Express, inculpații au transportat-o în Grecia, localitatea Schimatari. Acolo au fost preluați de un autoturism condus de un bărbat «Alin» (neidentificat) și au mers în satul Artaki. Inculpații au cazat-o pe persoana vătămată într-o casă. Spre seară, în camera în care persoana vătămată era cazată, a intrat inculpata, însoțită de un bărbat. Ulterior, inculpata a ieșit din cameră, încuind ușa cu cheia, cerându-i în prealabil persoanei vătămate să aibă grijă de acel bărbat. Persoana vătămată a fost astfel forțată să întrețină raporturi sexuale cu respectivul client”, au spus anchetatorii.

Oamenii legii au mai afirmat că, ulterior, victima i-a reproșat Mihaelei Chelariu cele petrecute și a avut, pe acest fond, o tentativă de suicid, încercând să-și taie venele, dar a fost salvată de Cristian Bulgariu. „În acea seară, persoana vătămată a fost încuiată în cameră de cei doi inculpați, care i-au luat și buletinul din geantă. Inculpații îi permiteau victimei să părăsească camera doar pentru a merge la toaletă ori la masă. Aceasta a încercat la un moment dat să fugă pe geam, însă a constatat că acesta era bătut în cuie. Începând din acea zi, persoana vătămată a fost obligată să întrețină raporturi sexuale cu clienții aduși de inculpați, având 5 – 6 clienți pe zi la început, iar, în următoarele zile, numărul a ajuns și la 15 clienți pe zi. Tarifele percepute de inculpați erau de 30 de euro pentru raport sexual normal sau 50 de euro pentru raport sexual oral și anal”, au mai spus procurorii ieșeni. 

Citește și: 

Proxeneţi români, 31 de ani de puşcărie în Marea Britanie. Ce i-au făcut unei gravide

Șase proxeneți, arestați preventiv. Cum convingeau fetele să se apuce de prostituție

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net