Doi tineri s-au ciocnit într-un tobogan din noul aquapark din Galați. Care este starea lor

aquaparc_galati.jpg

Aquaparcul din Galați a fost inaugurat pe 31 iulie 2021
Foto: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Inaugurat sâmbătă, 31 iulie, aquaparcul din Galați a făcut primele victime. Doi tineri au ajuns la spital cu răni serioase după ce nu au respectat regulile când s-au dat pe un tobogan.

Parcul care are toboganul cu cea mai mare cădere de apă din țară a fost luat cu asalt de doritorii de senzații tari și de distracție în apă. Numai că, euforia a doi tineri a fost la un pas să se termine tragic. Aceștia au fost răniţi şi au ajuns la spital cu leziuni la coloană şi răni la picioare, după ce s-au izbit violent pe tobogan. Cei doi nu au respectat greutatea maximă a unui colac dublu, s-au dezechilibrat şi s-au lovit.  

„S-au dat împreună pe un colac. Am înţeles că erau două persoane mai solide. Cu siguranţă, viteza şi greutatea şi gravitaţia nu au fost nişte prieteni buni, din păcate”, a explicat Mirelea Ganea, asistent medical aquapark, citat de adevarul.ro. Ambii au primit ajutor la ştrand şi apoi au fost duşi cu Salvarea la urgenţe.  

„A fost o scăpare de moment a personalului”

Vina pentru accident o poartă şi angajaţii aqua parcului, care ar fi trebuit să se asigure că se respectă regulile. În imaginile filmate imediat după rănirea celor doi tineri se vede însă că la post, la cel mai înalt tobogan, nu era nimeni. Aşa că oamenii s-au îmbulzit pe tobogan fără nicio grijă. „Dacă s-a întâmplat atunci a fost o scăpare de moment a personalului care probabil a lipsit, a fost nevoie să meargă în altă parte pentru câteva minute”, a declarat Dragoş Magearu, administratorul complexului, citat de observatornews.ro

Administratorii aquaparckului fac apel la gălăţeni să respecte regulile pentru ca astfel de incidente să nu mai aibă loc. „Avem acolo câteva persoane care îndrumă oamenii cum se folosesc sau cum trebuie să participe pentru a folosi aceste tobogane. Cetăţenii nu vor să stea în soare, vor cât mai repede să intre pe tobogan, să trăiască senzaţia de adrenalină. De aceea se produc astfel de evenimente”, spune Dragoş Magearu, directorul Serviciului de Gospodărire şi  Administraţia Domeniului Public.  

Aquaparkul de pe malul Dunării din Galaţi a fost deschis sâmbătă, 31 iulie, şi este o investiţie de 6 milioane de euro realizată de Primăria Galaţi. Are toboganul cu cea mai mare cădere de apă din România şi, probabil, din sud-estul Europei, are un bazin cu valuri, dar şi beach baruri şi o zonă destinată organizării evenimentelor. 

Citește și:

Cel mai nou aquapark din România a costat 6 milioane de euro! Unde este situat și când se deschide

Topul celor mai frumoase parcuri acvatice din țară. Sunt perfecte pentru bălăceală și distracție de o zi

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul