Doi soţi infectaţi cu coronavirus au străbătut ţara de la un capăt la altul

Ultima actualizare:

    După ce şi-a vândut marfa la piaţa din Constanţa, familia din Maramureş a pornit spre casăFoto: Inquam Photos
După ce şi-a vândut marfa la piaţa din Constanţa, familia din Maramureş a pornit spre casăFoto: Inquam Photos

Au vândut produse agricole în cea mai mare piaţă din Constanţa, s-au îmbolnăvit de COVID - 19 şi au plecat acasă, în Maramureş, fără să anunţe autorităţile. Pe drum, când cei doi soţi mai aveau puţin până la destinaţie, au fost victimele unui accident rutier. Aşa a ieşit la iveală că erau bolnavi şi ar fi trebuit să se afle în spital, nu în drum spre casă.

Doi maramureşeni, soţ şi soţie, au stat la Constanţa trei zile, pentru a-şi vinde produsele agricole, legume şi fructe, în cea mai mare piaţă din oraş – Tomis 3. Pe 25 iunie, fiindcă se simţeau rău, ei şi-au făcut testul de coronavirus la o unitate medicală privată din Constanţa. Clinica a trimis analizele la laboratorul Synevo din Bucureşti, care a confirmat, a doua zi, că soţii erau infectaţi cu virusul SARS - CoV - 2.  Maramureşenii n-au mai anunţat însă pe nimeni despre rezultatul analizelor şi au plecat spre casă, scrie adevarul.ro. În comuna Leordina, aproape de Baia Mare, călătoria lor s-a oprit, din cauza unui accident rutier. Maşina celor doi soţi a derapat pe Drumul Naţional 18 şi a intrat într-un gard. La venirea poliţiştilor, soţii au recunoscut că sunt infectaţi. Parcurseseră deja 700 kilometri şi opriseră la mai multe benzinării, unde intraseră în contact cu alte persoane.  „Aici s-a greşit, având în vedere că laboratorul de la Bucureşti, care a văzut că rezultatele sunt pozitive, avea obligaţia, cred eu, să anunţe Institutul Naşional de Sănătate Publică cu privire la două noi cazuri de coronavirus”, spune George Niculescu, prefectul Constanţei. “De asemenea, unitatea privată care a primit buletinele sau le-a trimis pe mail avea datoria de a anunţa autorităţile locale. Nu ştim încă unde au locuit cei doi soţi la Constanţa şi cu câţi oameni au venit în contact“, adaugă Niculescu.  

Click! spune

Conform legii, orice instituţie medicală care află că un pacient este infectat sau că a venit în contact cu un posibil bolnav trebuie să anunţe imediat autorităţile. Cei doi pacienţi din Maramureş sunt acum internaţi la spitalul din Sighetul Marmaţiei şi s-au ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.  

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net