Doi soți din Timișoara au venit pe biciclete din Grecia până acasă. Cât timp au pedalat

Ultima actualizare:

    Radu și Maria Ticiu au pedalat în 2021 câte 3.000 de kilometriFoto: tion.ro
Radu și Maria Ticiu au pedalat în 2021 câte 3.000 de kilometriFoto: tion.ro

Un timișorean pasionat de mersul cu bicicleta i-a insulflat și soției dragostea față de pedalat și au pornit într-o aventură în doi. Au venit din Grecia în România pe două roți, în cadrul unui protect de suflet al bărbatului, intitulat „Din Sud, cu capu’n Nord! Pe bicicletă”!

Radu Ticiu lucrează de mai bine de 15 ani lucrează cu tineri antreprenori, cu studenți, iar în timp a lansat un proiect educațional nonformal în domeniul informaticii și a ajuns să lucreze cu mii de copii pasionați de tehnologie, scrie tion.ro. Folosește foarte des bicicleta, merge de la un eveniment la altul cu ea, iar anul acesta și-a cooptat și soția, care a descoperit pedalatul în pandemie.

Numai anul acesta, soții Radu și Maria Ticiu au la activ câte 3.000 de km făcuți cu bicicleta. Concediul a însemnat pentru ei libertate. Au venit din Grecia pe bicilete, pedaând sute de kilometric. A pornit din cel mai sudic punct al Europei, Gavdos (Grecia), au trecut prin Macedonia și Serbia și au ajuns acasă, în Timișoara. Au dormit mai mult cu cortul, pe plajă, dar au petrecut și două sau trei nopți la pensiuni.

700 de kilometric în două săptămâni     

Radu și Maria Ticiu au plecat din Grecia în14 iulie și au terminat traseul în 26 iulie. După 700 și ceva de kilometri și o aventură de aproape două săptămâni, Radu și Maria spun că vor și mai mult. Sunt deciși să bată Europa-n lung și-n lat cu roțile bicicletelor. „Scapi de presiunea timpului, când mergi cu mașina ești întotdeauna cu piciorul în accelerație și vrei să ajungi acasă. Pedalatul înseamnă libertate, o cale extrem de simplă de a ajunge în natură, posibilitatea de a ne autodepăși, de a rămâne uimiți de cât de mult poți face. Sunt interacțiuni super faine cu oameni”, a spus Radu Ticiu. 

Citește și: 

Klaus Iohannis, șpagat pe bicicletă, Nicușor Dan și Tanczos Barna, la un pas să cadă pe alee

Aventuri pe bicicletă! Povestea băieților care au făcut cele mai palpitante trasee la Șirnea, satul de munte autentic

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net