Doi soți din Prahova, uciși de Covid-19, la scurt timp după ce s-au vaccinat

vaccin-covid.jpg

femeie la vaccin
Celor doi soți le fusese administrată prima doză de vaccin anti Covid-19
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, anunţă că la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova se va face „o evaluare” după ce două persoane, soţ şi soţie, au murit la scurt timp de la vaccinare, infectate cu virusul SARS-CoV-2. Date neoficiale arată că unul dintre soţi primise serul Pfizer, celălalt fusese vaccinat cu AstraZeneca, fiecare cu prima doză.

Din primele date, se pare că cei doi soți au fost diagnosticați cu Covid-19, o formă severă. „Datele preliminare pe care le am - şi am şi vorbit şi pentru această situaţie cu doamna director de la DSP Prahova, urmează să facă o evaluare - însă datele preliminare arată că într-adevăr cele două persoane, din păcate, au fost diagnosticate cu Covid-19, cu o formă severă care a evoluat nefavorabil. S-a mai discutat despre vaccinarea la persoanele care sunt fie în perioada de incubaţie, fie cu infecţia asimptomatică SARS-CoV-2, în niciun caz nu creşte riscul de evoluţie nefavorabilă, vaccinarea nu influenţează cursul evoluţiei naturale a bolii”, a declarat Valeriu Gheorghiţă marţi, potrivit News.ro

Fiica celor doi este și ea în stare gravă, diagnosticată cu Covid-19

Şi prefectura Prahova a anunţat că prefectul a solicitat DSP „demararea, în regim de urgenţă, a unei anchete” cu privire la acest caz.

Presa locală a relatat cazul a doi soţi care au fost imunizaţi cu câte o doză de vaccin şi care au murit din cauza unei forme severe de Covid-19, sursa citată menţionând că fiica celor doi este în stare gravă, după ce şi ea a fost infectată.

Medicul a precizat şi care sunt situaţiile în care persoanele programate şi care se prezintă la centrele de vaccinare nu primesc serul anti-COVID.

„Sunt situaţii foarte bine definite, şi anume când o persoană este găsită cu febră la triajul medical, nu este vaccinată, deci o stare acută febrilă contraindică temporar vaccinarea. De asemenea, o boală cronică decompensată poate la momentul vaccinării, un pacient care se prezintă cu semne de insuficienţă respiratorie sau semne de insuficienţă cardiacă agravată. Sunt condiţii care impun temporizarea deciziei de vaccinare şi, de asemenea, identificarea unui istoric alergic care ar creşte riscul ca persoana respectivă să dezvolte o reacţie alergică după vaccinare, şi aici mă refer la reacţii alergice majore”, a explicat dr. Gheorghiță.

Citește și:

Un bărbat din Argeș a murit la o zi după ce s-a vaccinat împotriva COVID -19. Răspunsul autorităților

Un tânăr din Vaslui a murit la două zile după rapel

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5