Doi români s-au dat drept polițiști rutieri în Austria și au strâns 64.000 de euro

autostrada-viena.jpg

Autostrada A 1 este principala rută de transport a Austriei spre Germania
Citeste tot despre: 

Infractorii români nu se lasă și uimesc prin inventivitatea lor Europa. Ultimul exemplu vine din Austria, unde doi români, care se dădeau drept polițiști rutieri și opreau ”pentru control” autovehiculele pe o autostradă au reușit să strângă 64.000 de euro relatează noen.at.

Cei doi bărbați,de 34 și 48 de ani au pândit timp de patru luni autovehiculele pe A1, cea mai veche autostradă din Austria. Acest drum duce de la marginea Vienei până la Salzburg, prin Linz. Autostrada A1 este principala rută de transport a Austriei de la est la vest şi face parte din sistemul internaţional de drumuri europene E55 şi E60. Suspecții nu vizau orice mașini ci în special șoferi de TIR-uri care transportau autoturisme. Pe timpul falselor controale, conducătorilor auto li se cerea să plătească ”amenzi”pentru a-și putea continua drumul.

Polițiștii austrieci autentici din localitatea Amstetten au observat în urmă cu patru zile  autoturismul românilor tras în fața unui TIR care transporta autoturisme și era parcat pe banda de urgență. Au decis să verifice ce se întâmplă și luat la întrebări de ce a cerut șoferului de camion bani, bărbatul de 48 de ani a recunoscut imediat faptele.

Cei doi au fost arestați și potrivit primelor cercetări, aproximativ 11 șoferi au fost păcăliți de falșii polițiști.

Loading...

Citește și