Doi români, arestați în Spania pentru că au pescuit ilegal 125 de kg de pește. Suspecții se pregăteau să vândă captura

spania-doi-pescari-romani-au-ramas-fara-pestele-prins-ilegal-garda-civila-a-confiscat-125-de-kilograme-de-biban.jpg

Peștele confiscat de la români
Românii furau pește dintr-un lac destinat pescuitului sportiv și apoi îl vindeau fără acte
Foto: stiridiaspora.ro/20minutos.es
Citeste tot despre: 

Românii au ajuns să facă orice pentru bani în strănătate iar ultimul caz s-a petrecut în Spania. Poliția a reținut, în orașul Alcalá del Río, doi români care pescuiau fără autorizație și apoi vindeau peștele. Suspecții au fost prinși cu 125 de kg de pește de mai multe feluri, scos ilegal dintr-un lac.

Cei doi români au fost surprinși în timp ce scoteau masiv pești din barajul râului Guadalquivir din Alcalá del Río, zonă destinată pescuitului sportiv, relatează stiridiaspora.ro care citează 20minutos.es.. Agenții Serviciului de Protecție a Naturii (Seprona) din cadrul Gărzii Civile din Cazalla de la Sierra (Sevilla) i-au prins în flagrant, în timp pescuiau fără autorizație și cu unelte interzise. 

De ce sunt acuzați pescarii români

Agenții au organizat flagrantul după ce au primit mai multe sesizări de la pescarii care practică pescuitul sportiv în zona respectivă. Aceștia s-au plâns că peștii sunt scoși în cantități mari și vânduți apoi peste tot, fără respectarea regulilor sanitare. Mai mult, cei doi pescari nu aveau nici un act care să dovedească de unde au peștele și nici autorizații de comerț pentru a presta o astfel de activitate. Cei doi români capturați sunt din localitatea Pilas și pescuiau la piciorul barajului cu plase de mari dimensiuni, fără a acestea să fi fost verificate de autoritățile competente. Suspecții nu respectau nici distanța minimă obligatorie pentru pescuit fixată de autorități de 350 de metri de la piciorul barajului Alcalá del Río. În plus, românii pescuiau bibani, ceea ce este interzis, deoarece, în această perioadă a anului, bibanii se află în perioada de depunere a icrelor. La controlul mașinii cu care veniseră românii, polițiștii au descoperit cinci saci în care se aflau 30 de kilograme de biban, 35 de kilograme de biban negru și 60 de kilograme de cod. Toți peștii au fost reduși în mediul lor natural, iar cei doi români s-au ales cu dosare penale

 

 

 

Citiți și

 

Poliția spaniolă a arestat 10 hoți români care după furturi se duceau la pescuit

 

Ia, neamule, crapul românesc! De ce sunt pline magazinele de produse din străinătate

 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Inventivitatea hoţilor nu mai are limite pe plaiurile mioritice! Fără scrupule, un membru al Clanului Duduienilor, Ştefan Oprea, şi-a folosit nepotul de 10 ani într-o serie de hoţii ingenioase.

  • Unele VIP-uri se laudă nu numai cu trofeele artistice, ci şi cu cele pescăreşti. Click! vă prezintă topul celor mai norocoşi pescari din showbiz.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1