Doi militari români au fost răniți în Afganistan. Care este starea lor și din ce unitate făceau parte

militari-razboi-afganistan.jpeg

Vehiculul militar în care se aflau românii
Vehiculul blindat în care se afla cei cinci soldați români a fost distrus
Foto:MApN
Citeste tot despre: 

Doi militari români au fost răniţi miercuri în Afganistan, în timpul unei misiuni de patrulare în zona de responsabilitate, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat. Potrivit MApN, incidentul a avut loc miercuri în regiunea Kandahar, iar militarii făceau parte din Batalionul 191 Protecția Forței „Golden Lions”.

Evenimentul a avut loc miercuri la ora 19.32 ora României.”Militarii români se deplasau cu un convoi de autovehicule MRAP (Mine Resistant Ambush Protected / autovehicule rezistente la mine și protejate împotriva ambuscadelor), în regiunea Kandahar. Dispozitivul exploziv s-a declanșat la trecerea ultimului autovehicul din coloană. În urma exploziei, au fost răniți sergentul Adrian Ioan Czifrak și caporalul clasa a II-a Iosif Ioan Reman”, precizează MApN în comunicatul preluat de hotnews.ro. Imediat, ceilalți militari au aplicat procedurile standard prevăzute de regulile de angajare, asigurând zona și acționând de urgență pentru acordarea primului ajutor militarilor răniți.

 

Care este starea răniților

 

Toți cei cinci membri ai echipajului au fost evacuați către Spitalul Militar ROL-2 din Baza Aeriană Kandahar.”Cei doi militari răniți, aflați în stare stabilă, beneficiază de tratament medical de specialitate. Ceilalți trei membri ai echipajului sunt evaluați medical, conform cerințelor standard aplicabile în aceste situații”, se arată în comunicat.

 

De când sunt în Afganistan militarii din Batalionul 191

 

Militarii arădeni din Batalionul 191 Protecția Forței”Golden Lions”(nr.Leii aurii)au fost dislocați în teatrul de operații din Afganistan în luna august, pentru o misiune de șase luni. Pe 21 august, militarii din Arad au înlocuit Batalionul 21 de Protecția Forței”Black Vipers”(nr.Viperele negre), unitate de vânători de munte.

 

Citiți și

 

Cinci militari români au fost răniți în Afganistan. Ce mesaj a transmis Iohannis

 

Patru din cei cinci militari români răniți în Afganistan au fost externați. În ce stare se află al cincilea

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1