Doi elevi lucrează de zor la «Ochelarii fericirii»

Ultima actualizare:

    Tudor și Ruxandra,  doi elevi cu imaginație
Tudor și Ruxandra, doi elevi cu imaginație

Inedit! Doi elevi de clasa a XI-a din Suceava, Tudor Petracovici, de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare“, şi Ruxandra Greculeac, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş“, lucrează la o invenție. Ei pregătesc de doi ani ochelarii care măsoară fericirea şi „demască“ nefericiţii, ajutându-i, totodată, să-şi restabilească echilibrul emoţional.

Deşi ochelarii sunt încă la nivel de prototip, elevii speră să-i perfecţioneze și să ajungă pe rafturile magazinelor, scrie adevarul.ro. Ochelarii sunt dotaţi cu senzori care măsoară umiditatea, pulsul şi temperatura pielii, informaţii esenţiale în stabilirea nivelului de stres. Dacă persoana se dovedeşte a fi nefericită, atunci primeşte pe telefonul mobil, printr-o aplicaţie, imagini care stimulează serotonina. Dacă purtătorul este fericit, atunci poate primi imagini care să-l ajute să păstreze starea de bine. Cei doi tineri mai au nevoie de un an ca să finalizeze dispozitivul, în care au pus nu doar suflet, ci şi 4.000 de lei, din banii părinţilor.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net