Doi copii și patru adulți din Iași, la spital după ce au mâncat ciuperci otrăvitoare. Care este starea lor

Ultima actualizare:

    FOTO: Unsplash.com
FOTO: Unsplash.com

La un pas de tragedie! O întreagă familie a ajuns de urgență la spital după ce a mâncat ciuperci otrăvitoare. Din fericire, acum toate cele șase persoane sunt în afara pericolului.

O familie din satul ieșean Păușești  a ajuns de urgență la spital cu intoxicație, după ce toți cei șase membri au mâncat ciuperci otrăvitoare, culese chiar din pădurea din apropierea casei. Este vorba despre patru adulți și doi copii (2 și 7 ani) care au fost transportați la spital, pentru investigații, după ce au început să se simtă rău, la câteva ore după masă. Au sunat imediat la 112 și au cerut ajutor.

Minorii în spital, adulții la domiciliu

Minori au fost internați la secția de toxiocologie a Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, având forme ușoare de intoxicație. „În cursul zilei de sâmbătă, în UPU a Spitalului pentru Copii «Sfânta Maria», au ajuns doi minori cu intoxicație. Din fericire, pacienții sunt stabili, internați pe secția de toxiocologie. Aceștia nu au avut nevoie de management în secția de «Anestezie și Terapie Intensivă»”, a precizat dr. Lavinia Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria”, Iași, conform bzi.ro.

În cazul celor patru adulți, după evaluare și tratare în UPU „Sfântul Spiridon”, aceștia au fost trimiși la domiciliu. 

Citște și: 

Știți cum să verificați dacă ciupercile sunt bune de mâncat?

Atenţie mare când culegeţi ciupercile de pădure! Orice greşeală poate fi fatală! Ce ne sfătuiesc medicii 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net