Doi copii cu retard psihic au fost violaţi de cinci băieţi mai mari

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Doi băieți, de 12 și 14 ani, cu retard psihic, au fost violați de alți băieți mai mari. Grăzăvia s-a întâmplat la Centrul de plasament nr.5, din localitatea Periș, județul Ilfov. Directoarea centrului ştia de două săptămâni de incidente, dar a încercat să ascundă faptele.

Cinci tineri de la Centrul de plasament nr 5 din localitatea Periş din judeţul Ilfov, precum şi directoarea instituţiei au fost audiaţi, în noaptea de miercuri spre joi (13/14 iunie), fiind suspectaţi de viol, instigare la viol şi complicitate la viol, victimele fiind doi băieţi în vârstă de 12 şi 14 ani, cu retard psihic, aflaţi, de asemenea, în centrul de plasament, scrie news.ro.

Avocatul victimelor a declarat că abuzurile ar fi avut loc în centru, iar unul dintre agresori, în vârstă de 16 ani, şi-a recunoscut fapta la audieri.

”Copiii mai mari i-au violat pe cei mai mici. Victimele sunt bolnavi. Mai grav este că directoarea centrului, care ştia de două săptămâni de incidente, a încercat să ascundă”, a declarat avocatul Alexandru Enache, citat de news.ro.

El a precizat că cei doi băieţi abuzaţi sexual, în vârstă de 12 şi 14 ani, au dizabilităţi psihice. 

În urma audierilor, suspecţii au fost duşi la Centrul de Corecţie de la Periş, în timp ce victimele au fost expertizate medico-legal şi s-au întors în centrul de plasament.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că unul dintre cei cinci tineri i-ar fi violat pe cei doi băieţi de 12 şi 14 ani, altul este complice, iar ceilalţi trei sunt cercetaţi pentru instigare la viol.

Dosarul în acest caz a fost deschis de poliţiştii din Snagov, care s-au sesizat din oficiu în baza unor informaţii, a transmis Poliţia Ilfov.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net