Documentar despre tragedia din Colectiv, la Discovery Channel

Ultima actualizare:

    Arhivă
Arhivă

Documentarul realizat de Discovery Channel despre tragedia din Club Colectiv, de pe 30 octombrie 2015, prezintă pas cu pas ce s-a întâmplat în acea noapte. La mai bine de 4 luni de la tragedie, amintirile celor care au scăpat cu viaţă din incendiul care a omorât 63 de oameni şi a rănit peste 130 sunt mai vii ca niciodată.

Supraviețuitorii incendiului din Colectiv au retrăit momentele de groază din seara de 30 octombrie atunci când le-au povestit pentru cei de la Discovery, care au vrut să realizeze un documentar despre coşmarul soldat cu 63 de morţi.

"Am observat că materialul care arde este un burete. Imediat m-am îndreptat spre ieşire şi pe drum m-am gândit să apelez 112", a povestit Gabriel Popescu, unul dintre supravieţuitori.

"Am ajuns la ieşire, timp în care cei care erau spre ieşire s-au dezmeticit şi au început să strige: ieşiti că murim!", îşi aminteşte Andrei Trifu.

"Când am văzut că se întinde focul am ieşit instantaneu. Îngerul meu păzitor m-a împins", spune şi Paul Grigoriu.

Toţi trei au supravieţuit. Au supravieţuit unui iad care s-a dezlănțuit în doar câtea clipe, scrie romaniatv.net. Înghesuidu-se spre ieșire, mulţi dintre tineri au căzut şi au fost călcaţi în picioare de cei din spate, disperaţi să se salveze.

Imaginea dezastrului de la Colectiv i-a marcat pe viață şi pe salvatori, care au povestit pentru realizatorii documentarului ce au găsit când au ajuns acolo.

"Mai multe persoane care veneau la noi ţipau. Erau ca în filmele de groază, veneau cu mâinile ridicate şi hainele de pe ei arse, nu ştiai ce să le faci", povesteste Ion Burcă, poliţist.

"Am găsit 15-20 de telefoane mobile. Am stabilit un loc de adunare a lor, erau într-un colţisor. Pe toate telefoanele suna mama şi tata, erau toate aprinse!", a declarat cpt. Ştefan Olteanu, pompier.

Un număr de 63 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din București și străinătate.

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net