DOCUMENT Starea de alertă a fost prelungită. Nu sunt impuse noi restricţii

Ultima actualizare:

    Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență
Raed Arafat, Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis, joi, să propună prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu încă 30 de zile, având în vedere că numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 continuă să fie crescut. Prelungirea stării de alertă intră în vigoare de sâmbătă, 14 noiembrie, și măsurile adoptate sunt valabile timp de 30 de zile.

Şeful DSU a adăugat că nu sunt prevăzute noi măsuri în acest document şi că el reglementează şi ziua votului la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Ulterior, Raed Arafat a anunţat că Guvernul a adoptat HG de prelungire a stării de alertă.

UPDATE: După şedinţa de Guvern, Raed Arafat a anunţat că Guvernul a adoptat Hotărârea care prevede prelungurea stării de alertă cu 30 de zile, începând cu 14 noiembrie. 

”S-a ţinut seama de propunerile cuprinse în Hotărârea CNSU, iar prin proiect se propune prelungirea stării de alertă, începând cu 14 noiembrie”, a declarat Raed Arafat. Acesta a reiterat ideea că nu sunt impuse noi restricţii, continuând a fi aplicate cele care sunt deja în vigoare. Între măsurile care rămân în vigoare, este obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, la locul de muncă, în spațiile comerciale, precum și în mijloacele de transport în comun, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.

ŞTIRE INIŢIALĂ: „E adoptată hotărârea CNSU, prin ea se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu 14 noiembrie, şi nu sunt prevăzute măsuri noi”, a afirmat Raed Arafat, la începutul şedinţei de joi a Guvernului. 

La rândul său, premierul a spus: „Practic menţineţi măsurile anterioare. În privinţa reglementărilor pentru ziua votului sunt cuprinse în hotărârea de Guvern”.„Dacă mai sunt modificări, putem să o îmbunătăţim”, a adăugat Orban. 

Hotărârea CNSU poate fi consultată AICI.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net