Doctorul Sorin Ianceu: «Aura a vorbit cu noi, deschidea ochii. Ar fi fost un medic excepţional»

CLIIMA20140204_0124_1.jpg

Medicul Sorin Ianceu spune că a transmis la 112 toate datele privind localizarea avionului, folosind Google Maps de pe telefonul mobil (captură Antena 1)

Unul dintre medicii supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni, Sorin Ianceu, a declarat pentru Observatorul Antenei 1 că studenta Aurelia Ion a supravieţuit aproximativ cinci ore după impact.

El susţine că prioritatea lui şi a colegilor săi a fost menţinerea în stare de veghe a celor răniţi grav, inclusiv a Aurei.

"O strigam pe nume, răspundea, spunea că nu se poate mişca, că nu simte nimic. Deschidea ochii. A vorbit cu noi, la final din ce în ce mai greu. Şocul cardio-respirator s-a instalat după cinci ore. Când au venit moţii, doctorul Zamfir încă îi mai făcea resuscitare. Trecuseră 45 de minute de când o resuscita", a spus Sorin Ianceu.

El crede că în cazul Aurei, care avea răni la coloana cervicală, şansele de a-şi reveni erau destul de mici din start: "Sunt o mulţime de complicaţii care apar după. Putea fi şi în curtea spitalului, diagnosticul medicilor ar fi fost rezervat sau, şi mai rău, unul grav".

Dar Ianceu susţine că putea fi salvată: "Toţi puteau fi salvaţi!"

Medicul a mai spus că nu s-a întâlnit până acum cu membrii familiei Aureliei Ion şi că le înţelege durerea: "Nimic nu poate înlocui pierderea unui copil, nici măcar un cuvânt. Dacă ar fi trăit, Aura ar fi fost un medic excepţional".

Loading...