Doctorul Virgil Musta: «Suntem la începutul valului trei al pandemiei»

Ultima actualizare:

Medicul timişorean Virgil Musta crede că ne aflăm deja la începutul valului trei al pandemiei de coronavirus, în condiţiile în care numărul de cazuri este în creştere în toată Europa. Medicul consideră că până când 50 la sută din populaţie nu va fi vaccinată, numărul de cazuri noi nu va fi afectat, scrie adevarul.ro.

„Toată Europa se confruntă cu un număr foarte mare de cazuri, motiv pentru care apar restricţii noi în toate ţările europene. Este foarte logic să ajungă şi la noi. De asemenea, am văzut în ultimele două săptămâni că numărul cazurilor este în creştere, iar spitalul nostru se confruntă cu o presiune foarte mare, locurile fiind aproape în întregime ocupate. Şi spitalele suport au un număr mare de pacienţi”, susţine doctorul Musta. Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara susţine că „singura metodă de a încerca să oprim acest al treilea val este să prevenim”. 

Regulile de protecţie sunt foarte importante 

 „Aş dori să reamintesc aceste reguli: purtarea măştii, distanţarea socială şi igiena tegumentelor. Sunt foarte, foarte importante. Pe de altă parte, este nevoie de vaccinarea cât mai rapidă, în special a celor cu factori de risc, pentru că am observat că la ora actuală marea majoritate a persoanelor internate sunt persoane în vârstă cu multiple comorbidităţi”, a mai declarat Virgil Musta. 


    Medicul timişorean Virgil Musta crede că ne aflăm la începutul valului trei al pandemiei de  coronavirus
Medicul timişorean Virgil Musta crede că ne aflăm la începutul valului trei al pandemiei de coronavirus

Când se va resimţi vaccinarea 

 În opinia doctorului Musta, sunt mai mulţi factori care intervin în reducerea numărului de cazuri. „Dacă vaccinarea este un factor important în reducerea numărului de cazuri, aceasta va reduce când ajunge la un nivel de peste 40-50 la sută. Deşi suntem printre ţările cu cea mai bună rată de vaccinare, avem doar aproximativ 10 la sută din populaţie, ceea ce este încă puţin. Este încă greu să se simtă”, a mai declarat medicul, potrivit căruia creşterea numărului de cazuri este generată şi de tulpina britanică. 

Purtaţi corect masca 

În privinţa purtării măştii, doctorul Musta consideră că oamenii au început să se sature de această măsură. „Dacă veţi merge pe stradă, în zona centrală sau în anumite spaţii închise, o să vedeţi că, deşi lumea aparent respectă, aceste zone sunt foarte aglomerate şi foarte mulţi ţin de formă masca. O ţin între bărbie şi gură şi puţini acoperă şi nasul ca să nu existe contaminări”, a mai declarat doctorul Musta. 

Localităţi din Ilfov, în scenariul roşu 

Şaptesprezece localităţi din judeţul Ilfov au trecut în scenariul roşu, după ce rata de infectare a trecut de 3 la mia de locuitori, astfel că şcolile trec în online şi se închid restaurantele şi cafenelele. Cel mai mare indice - 4,39 - este la Corbeanca, scrie hotnews.ro. Potrivit Prefecturii Ilfov, localităţile care au intrat în scenariul roşu sunt: Baloteşti, Berceni, Bragadiru, Chiajna, Ciorogârla, Clinceni, Corbeanca, 1 Decembrie, Dobroeşti, Moara Vlăsiei, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popeşti Leordeni, Ştefăneştii de Jos, Tunari şi Voluntari. Şcolile din aceste localităţi trec şi ele în scenariul roşu - cursuri online, iar restaurantele, cafenele, sălile de jocuri de noroc şi cinematografele se închid. Judeţul Ilfov se află în sceneriul galben, cu o rată de infectare de 2,88.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net