Doctorul Alexandru Rafila anunță că în săptămânile următoare vor fi înregistrate tot mai multe decese de Covid

Ultima actualizare:

    Medicul Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos
Medicul Alexandru RafilaFoto: Inquam Photos

România ar trebui să facă mai multe teste pentru depistarea COVID-19, în caz contrar în”săptămânile următoare vor fi înregistrate tot mai multe decese de Covid”. Afirmația aparține doctorului Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat la Camera Deăutaților în București din partea PSD. Acesta consideră că ”este folosită insuficient” capacitatea de testare.

Potrivit adevărul.ro, profesorul Alexandru Rafila, reprezentant al României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi candidat din partea PSD pentru un mandat de parlamentar, a afirmat vineri la Brașov că sute de mii de persoane din România au trecut deja prin infecţia cu SARS-CoV-2. El afirmă că România trebuie să facă mai multe teste pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, arătând că, la 10.000 de infectări pe zi, se fac la fel de multe teste câte se făceau atunci când numărul zilnic de noi diagnostice era de 5000.

Ce a spus Alexandru Rafila despre strategia anti Covid

”Cred, având în vedere acest număr mare de cazuri care se înregistrează zilnic, că şi în săptămânile următoare vom înregistra tot mai multe decese”, susţine medicul, prezent, vineri, la Braşov, într-o conferinţă de presă alături de conducerea PSD din acest judeţ.”Încă de când am făcut acest pas politic am spus faptul că rezolvarea problemelor pacienţilor - pentru că mulţi dintre noi au devenit deja pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, sunt sute de mii de persoane în România care au trecut deja prin boală, avem aproape 10.000 de decese - şi atunci sigur că trebuie să găsim o soluţie care ar trebui să depăşească cadrul politic şi această abordare la masa discuţiilor, specialişti şi poate şi politicieni la aceeaşi masă sau cei care au ambele calităţi, să dezbată acest lucru deschis, cred că este opţiunea corectă, pentru că pacienţii din România nu au culoare politică”, a afirmat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila cere ca noi spitale să găzduiască pacienți Covid

În conferința de la Brașov, proaspătul membru PSD a precizat că trebuie găsite soluţii pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 şi în alte spitale decât cele desemnate în acest moment. ”Aceste spitale sunt, în mod evident, supraaglomerate, nu mai fac faţă pentru ca să trateze pacienţii şi o regândire a spitalelor multidisciplinare care să identifice zone, un pavilion sau un etaj separat, care să poată să asigure tratamentul acestor pacienţi este imperios necesară şi trebuie aplicată foarte rapid ”, a explicat Alexandru Rafila. În ceea ce priveşte anchetele epidemiologice care au ca rol identificarea contacţilor celor infectaţi cu SARS-CoV-2, reprezentantul PSD a arătat că este important ca acestea să fie realizate ”cât mai repede”, pentru că astfel este redus riscul de transmitere a bolii.

Alexandru Rafila despre capacitatea de testare a României

Candidatul PSD la Camera Deputaților, medicul Alexandru Rafila a acuzat Guvernul Orban de ceea ce a numit ”încetineli administrative şi o insuficientă abordare raţională a unor chestiuni care se pot rezolva”. Rafila a spus că pieţele nu ar fi trebuit închise, pentru că această decizie a dus la aglomerarea altor spaţii în care de face comerţ, dar şi că şcolile primare ”puteau să funcţioneze fără niciun fel de problemă în continuare dacă erau suficient de bine amenajate”. Candidatul social-democrat a arătat că ”îngrijorătoare” este mortalitatea cauzată de COVID-19, despre care a spus că este ”foarte ridicată”. ”Cred, având în vedere acest număr mare de cazuri care se înregistrează zilnic, că şi în săptămânile următoare vom înregistra tot mai multe decese şi limitarea accesului la secţiile de terapie intensivă ar putea să amplifice acest fenomen”, a dezvăluit Alexandru Rafila.

Citește pe adevărul.ro alte afirmații făcute de Alexandru Rafila în conferința de presă susținută împreună cu liderii PSD Brașov

Citiți și

Medicul Alexandru Rafila: "Dacă 80% respectă sau utilizează corect masca, lucrurile staționează!"

Alexandru Rafila: "Mă aştept ca această pandemie să dureze circa doi ani"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net