Doctoriţele care le făceau “scroafe” pe pacientele gravide au fost reprimite la spital

Ultima actualizare:

    Doina Andrei, o doctoriţă care le dispreţuia pe pacientele sărace
Doina Andrei, o doctoriţă care le dispreţuia pe pacientele sărace

Gata, se întorc la treabă! Doina Andrei şi Simona Botez, cei doi medici ginecologi din Vaslui judecaţi pentru corupţie, pot profesa din nou fără a avea vreo restricţie, până la pronunţarea unei sentinţe definitive. Dosarul doctoriţelor al căror limbaj i-a scandalizat până şi pe anchetatori se judecă la Tribunalul Vaslui.

Arestate preventiv în februarie 2015 şi ulterior plasate  în arest la domiciliu, doctoriţele Doina Andrei şi Simona Botez îşi pot exercita din nou dreptul la liberă practică, atât în mediul privat, cât şi în spitalele publice. Împotriva celor doi medici, judecaţi în prezent de Tribunalul Vaslui, nu mai există nici o măsură preventivă, fiind revocat şi controlul judiciar.

Astfel, doctoriţele acuzate de peste 50 de infracţiuni de luare de mită, avorturi ilegale, infracţiuni de fals şi sustragere de înscrisuri îşi pot relua activitatea. Medicul Doina Andrei a revenit la cabinetul particular, iar recent a înaintat o cerere conducerii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, solicitând efectuarea de gărzi la Secţia Ginecologie.

“Proaste fără bani de autobuz”

Interceptările realizate de anchetatori în acest caz au scos la iveală modul în care Simona Botez şi Doina Andrei îşi umileau pacientele care nu aveau bani. Acestea erau numite ”scroafe”, ”vaci” sau ”proaste”, în timp ce pruncii nenăscuţi erau numiţi ”draci”. Cei doi ginecologi au fost interceptaţi şi în timp ce încercau să acopere urmele unor culpe medicale soldate cu moartea nou-născuţilor.

„Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de probă administrate în cauză, rezultă, dincolo de orice dubiu, faptul că inculpatele au uitat menirea şi nobleţea meseriei lor şi acţionează în marea majoritate a cazurilor în scop personal, doar cu intenţia de a realiza profituri materiale, indiferent de situaţia medicală şi financiară a pacienţilor pe care îi tratează şi pe care îi consideră simple obiecte, folosind la adresa pacienţilor apelative jignitoare”, au arătat procurorii în în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a medicilor.

Într-una dintre convorbirile telefonice interceptate de anchetatori, medicul Doina Andrei se plânge unei asistente medicale că este căutată doar de “proaste fără bani de autobuz”.  

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net