Doctoriţa care s-a tratat de COVID-19 singură, acasă. Cu schema ei a ajutat alți 400 de pacienți

Ultima actualizare:
Alexa Bejinariu  locuiește în București,  dar se afla în vizită la părinți
Alexa Bejinariu locuiește în București, dar se afla în vizită la părinți

Doctoriţa de familie Irina Gribincea este din municipiul Suceava, primul focar de coronavirus din ţară. Bineînţeles că nici ea nu a scăpat neinfectată, dar acum, după ce s-a vindecat, a povestit că s-a tratat singură, iar cu tratamentul ei a ajutat ulterior alte 400 de persoane care prezentau simptome ale bolii.

Irina Gribincea este medic de familie în municipiul Suceava şi, din păcate, s-a numărat printre cei care s-au infectat cu noul coronavirus. Medicul susţine că a avut simptome la începutul lunii martie, nu s-a internat în spital, s-a tratat singură, acasă, folosind medicaţia uzuală prescrisă în virozele respiratorii, scrie adevarul.ro. Medicul a explicat că şi-a pierdut temporar gustul şi mirosul, dar, la vremea respectivă nu a asociat aceste simptome cu infecţia cauzată de Sars-Cov-2. ”Ceea ce ştiam atunci era definiţia de caz COVID, cu disfagie, febră şi tuse. Eu nu am avut nici unul dintre aceste simptome. Am considerat că am o răceală şi am tratat-o ca pe o răceală. Am trecut prin toate fazele urâte şi grele ale bolii şi atunci când durerea din piept era insuportabilă şi lipsa de aer acută, ştiam că tratamentul prescris de mine este cel mai bun”, a declarat dr. Gribincea, pentru monitorulsv.ro. Întrebată ce tratament a urmat, ea a răspuns că a luat paracetamol, biomicin şi biosept, două produse româneşti, vitamina C retard (ctb), ceai Gripovit max C şi ceai Hapciu.  

Doctoriţa crede că infecţia cu COVID-19 evoluează în Suceava din luna decembrie a anului trecut. „Am avut pacienţi care au venit din Lombardia, din Veneţia, dar şi din alte ţări, am avut foarte mulţi tineri care voiau să facă şcoala de şoferi şi au venit la consultaţie, care aveau diverse simptome. Cei care se încadrau pe patologia de caz transmisă de Ministerul Sănătăţii au fost extrem de puţini. Problema majoră era că nu se făcea testarea decât celor care erau pe definiţia de caz oficială”, a afirmat medicul. Ea susţine că din decembrie până acum a avut circa 400 de pacienţi care au avut infecţie cu COVID -19, pe care i-a tratat în funcţie de simptomatologia fiecăruia.  

«Fiecare a avut alte simptome»


    Alexa Bejinariu  locuiește în București,  dar se afla în vizită la părinți
Alexa Bejinariu locuiește în București, dar se afla în vizită la părinți

Toţi membrii unei familii din Suceava au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 după ce mama, cadru medical la Spitalul Judeţean, a adus acasă boala. Alexa Bejinariu, fiica, a stat o lună în izolare acasă, timp în care s-a luptat cu virusul, la fel ca şi părinţii ei. „Întâi mama a avut pozitiv clar, după aceea tata. Boala a mers diferit la fiecare. Mama a fost, cred, în starea cea mai gravă: a avut dureri musculare, dureri în gât, respira greu, diaree, febră, moleşeală totală, se simţea foarte slăbită, nu prea putea să se mişte, obosea foarte repede. Tata a avut febră şi dureri de cap. Am avut şi eu simptome, dar la mine cred că a fost varianta cea mai uşoară. Am avut frisoane, n-am avut febră, dar am avut durere în piept. Nu puteam să dorm pe burtă, pentru că mă durea. Am avut şi moleşeala, au fost şi zile în care am stat numai în pat că nu aveam putere, dar nu am avut dureri musculare”, a relatat Alexa Bejinariu la Digi24.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net