Doctorița care a demisionat de frica infecției cu coronavirus și-a găsit un nou loc de muncă. Ea va profesa de luna viitoare

Ultima actualizare:

    Medicul Lorena Ehim va îmbrăca iarăși halatul alb
Medicul Lorena Ehim va îmbrăca iarăși halatul alb

S-a reangajat! Doctorul Lorena Ehim, şef la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Orăştie (Hunedoara), demisionase, la sfârșitul lunii martie, de teama infecţiei cu COVID – 19. Ea intrat din nou într-o unitate medicală.

Lorena Ehim, doctoriţa care a condus secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Orăştie, n-a stat mult timp departe de pacienți. După ce a demisionat luna trecută, ea va fi angajată cu normă întreagă la Spitalul Municipal Lupeni (Hunedoara), o unitate medicală suport COVID - 19, unde sunt zeci de pacienţi diagnosticaţi cu noul coronavirus. Informaţia a fost confirmată de Carmen Misaroşi, managerul instituţiei medicale din Lupeni, care a precizat că, oricum, Lorena Ehim făcea gărzi la spital. Doctorița va profesa de luna viitoare.

“N-am avut probleme cu doamna doctor”

La spitalul din Lupeni, declarat prin ordin al Ministrului Sănătăţii drept suport COVID - 19, sunt internate circa 30 de persoane confirmate pozitiv cu coronavirus. „Doamna doctor face de foarte mult timp gărzi şi nu am avut niciodată vreo problemă”, spune Carmen Misaroşi, potrivit informatiavj.ro.

“Suntem trimiși la moarte cu mâinile goale”

La sfârşitul lunii martie, doctoriţa Ehim, cinci asistente şi şase infirmiere de la ATI Orăştie şi-au înaintat demisiile. „Nu sunt optimistă deloc, fiindcă ştiu cum stau lucrurile şi mai ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale. Din păcate nu se fac testări decât în anumite situaţii”, declara medical la finalul lunii martie.

“Ca niște bucăți de carne”

“Eu sunt în izolare pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil contaminată de la care s-a recoltat testul, dar nu ştiu rezultatul. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate, se încearcă nişte muşamalizări, cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat, la Orăştie, că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, spunea atunci Lorena Ehim. În aceeaşi zi, toate celelalte angajate de la ATI şi-au retras demisiile, dar medicul - şef nu a revenit asupra intenţiilor sale.

Citește mai mult și vezi mai multe fotografii pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net