Doar cinci prieteni şi-au amintit de Sergiu Nicolaescu

sergiu-nicolaescu-troita12121.jpg

† Sergiu Nicolaescu a fost cel mai prolific regizor român din toate timpurile. La troiţa de la Studiourile Buftea au venit doar cinci vechi prieteni
FOTOGRAFII: SEVER GHEORGHE

Nu există român să nu îl ştie pe Sergiu Nicolaescu. Totuşi, joi, 13 aprilie, când ar fi împlinit 87 de ani, puțini oameni şi-au amintit de celebrul regizor, decedat în ianuarie 2013. Au venit la troiţa de la studiourile Buftea doar cinci vechi prieteni.

Sergiu Nicolaescu ar fi împlinit 87 de ani în 13 aprilie, dar puţini au fost cei care încă nu l-au uitat. La intrarea în studiourile Buftea, o troiţă a fost ridicată în memoria marelui regizor.

”Nici un preot nu a vrut să sfinţească troiţa. Am convins noi pe unul, dar a fost pedepsit. Tot noi ne ocupăm să îi amenajăm un mormânt la Cimitirul Bellu. E foarte trist”, ne-a spus regizorul Ioan Cărmăzan, preşedintele Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF).
La troiţa din Buftea au venit el şi patru cascadori care au jucat în filmele lui Nicolaescu, încă de la ”Dacii”, din 1966. Acum sunt trecuţi de 65 de ani şi bolnavi: Paul Fister supranumit ”Îmblânzitorul de cai din Buftea” şi ”Ultimul haiduc”, Dan Steinhardt, Ilie Vlaicu, Miron Murea. Au jucat în zeci de filme regizate de Nicolaescu. Au căzut de pe cai, s-au aruncat de la înălţime, au trecut prin foc şi au ”zburat” din explozii. Joi, au aprins lumânări şi candele, au depănat amintiri de la filmări, au adus flori şi o coroană funerară. ”Asta a făcut Sergiu Nicolaescu: lua tineri sportivi şi îi făcea cascadori. Eu eram rugbist şi făceam scrimă. I-am plăcut şi am jucat în 100 de filme. Primul a fost «Dacii», în ‘66, apoi câte trei filme pe an”, ne-a spus fostul cascador Ilie Vlaicu, acum în vârstă de 77 de ani.
Sergiu Nicolaescu a murit în 3 ianuarie 2013, la vârsta de 82 de ani. Fusese internat de peritonită, dar inima lui s-a oprit din cauza complicaţiilor ulterioare. Imediat a izbucnit un imens scandal: soţia sa, Dana, a decis ca trupul regizorului să fie incinerat la Crematoriul Vitan-Bârzeşti din Capitală.
Aceasta a fost huiduită minute în şir de cele câteva sute de persoane prezente. Erau supărate pentru că femeia nu şi-a înmormântat creştineşte soţul, dar şi pentru că a purtat un mantou alb. Imediat a fost supranumită ”Văduva albă”.

Loading...

Citește și

  • Regizor celebru, o personalitate. A fost suficient ca multe vedete să fie convinse să se dezbrace şi să filmeze în scene fierbinţi de sex. Jojo, Ileana Lazariuc şi Lucian Viziru au acceptat aceste roluri la solicitarea regretatului Sergiu Nicolaescu.

  • Dana Nicolaescu (36 de ani) a rămas văduvă în urmă cu trei ani şi jumătate, când regizorul Sergiu Nicolaescu a murit. De atunci, a fost văzută doar în haine negre, tristă şi singură. Apropiaţii spun, însă, că de ceva vreme, Dana iubeşte din nou.

  • La mai bine de doi ani de la moartea regizorului, văduva sa, Dana Nicolaescu (38 de ani), a reuşit să renoveze vila de la malul mării. Iniţial, soţia lui Sergiu Nicolaescu vroia să vândă casa în care se retrăgea maestrul, vara.

  • Văduva maestrului Sergiu Nicolaescu nu a reuşit, pentru moment, să aducă în prim-plan filmul despre viaţa Mariei Tănase. De altfel, realizarea filmului era marele vis al regizorului, aşa cum a povestit chiar cel care l-a ajutat să se documenteze pentru scenariu, istoricul Cristian Troncotă.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1