Doamne fereşte de un incendiu! Murim ca şobolanii la metrou

6-act-7-foto-baza-metrou.jpg

Pompierii au controlat staţiile din subteran ca să prevină un pericol
Citeste tot despre: 

Instalaţii electrice improvizate, lipsa a cel puţin două căi de evacuare, care să ducă în direcţii opuse, dar şi spaţii comerciale care reduc lăţimea de circulaţie.

Acestea sunt problemele pe care pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISU) le-au identificat în urma ultimelor verificări efectuate în subteran, în perioada 3-7 aprilie.

”Pe durata controlului, reprezentanţii companiei au fost în măsură să remedieze situaţiile punctuale constatate de inspectorii de prevenire, privind exploatarea cu improvizaţii a instalaţiei electrice din staţiile Mihai Bravu, Izvor, Petrache Poenaru, respectiv pentru repunerea în stare de funcţionare a corpurilor de iluminat de securitate pentru evacuare”, precizează reprezentanţii ISU. De asemenea, în staţiile Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Iancului, Gara de Nord 1, Piaţa Sudului, Tineretului, circulaţia este blocată parţial de magazine.

Astfel că cei de la Metrorex au primit cinci amenzi în valoare de 12.500 de lei şi 16 avertismente. Peste 600.000 de călători circulă zilnic cu metroul, astfel că în cazul unui incendiu puternic s-ar putea întâmpla o tragedie, dacă lucrurile nu vor fi puse la punct. 

loading...
Loading...

Citește și

  • Metroul bucureştean îşi schimbă faţa de la sfârşitul acestei luni. Metrorex va investi 178 de milioane de lei în înlocuirea sistemelor de acces şi control în 41 de staţii. Vestea proastă e că 9 dintre acestea nu vor putea fi folosite de călători pe durata executării lucrărilor de modernizare.

  • metrou, statii metrou, Laminorului, Straulesti, inaugurare, extindere, luminare

    La şase ani de la inaugurarea ultimelor două staţii de metrou, compania care administrează transportul în subteran în Capitală deschide alte două. Laminorului şi Străuleşti sunt ultimele staţii de pe magistrala a IV-a, care permit locuitorilor din nord să ajungă mult mai uşor în centrul oraşului.