Doamne, cum au putut să scape bebeluşul pe ciment? Un nou-născut e în stare gravă, după ce a căzut din mâinile medicilor

Ultima actualizare:

    Încă o dramă în spitale. Un nou-născut e în stare gravă, după ce a căzut din mâinile medicilor din Zărneşti
Încă o dramă în spitale. Un nou-născut e în stare gravă, după ce a căzut din mâinile medicilor din Zărneşti

Cele mai fericite momente din viaţa unui cuplu din Braşov s-au transformat într-un vis urât. Oamenii se bucurau că au devenit părinţi, dar au fost la un pas de tragedie din neatenţia medicilor: bebeluşul lor a fost scăpat pe jos imediat după naştere!

Poliţia, Colegiul Medicilor şi chiar Ministerul Sănătăţii, prin Corpul de Control al ministrului Bănicioiu, au declanşat ieri un val de anchete la Maternitatea din Zărneşti- judeţul Braşov. Motivul? Un bebeluş se zbate între viaţă şi moarte după ce a căzut de pe masa de naştere şi s-a lovit cu capul de ciment. Mama lui a depus plângere şi acuză cadrele medicale de neglijenţă. „Una dintre asistente îşi făcea de lucru cu o pensetă sau ceva, că era lângă mine, dar cu spatele, şi una era tocmai la geam. Copilul, după ce am născut, l-au adunat de pe jos. S-a lovit foarte tare, pentru că a căzut pe tabla pe care am pus eu picioarele, după care a căzut pe ciment. Deci, două lovituri a avut”, a declarat, pentru ProTv, mama bebeluşului, Ionela Dobrin.

Părinţii micuţului sunt încă în stare de șoc
Părinţii micuţului sunt încă în stare de șoc

Bebeluşul s-a lovit puternic la cap şi la o mână şi a fost transportat de urgenţă la Maternitatea Braşov, unde a fost internat la Secţia de Terapie Intensivă. Aici, părinţii au avut parte de un nou şoc, după ce medicii au descoperit că micuţul lor suferă şi de alte probleme medicale. “Are o infecţie materno-fetală la bază, iar diagnosticul, după investigaţiile făcute, este de meningită enterobacter”, a declarat dr. Valeria Badea. Prognosticul medicilor este sever, dar bebeluşul are totuşi şanse mari să supravieţuiască.

Conducerea spitalului din Zărneşti a decis sancţionarea ginecologului care nu a supravegheat sarcina şi a asistentei medicale care s-a aflat în sala de naşteri, cu reducerea salariului cu 10 la sută pe o durată de trei luni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net