Doamna profesoară, ce-ar fi să vă radeţi în cap?

CLIIMA20121113_0062_1.jpg

Click! v-a relatat povestea elevului tuns de directoarea Luminiţa Petrescu

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Click! v-a relatat povestea elevului care a fost tuns de profesoara de Fizică, pentru că acesteia nu îi plăcea freza băiatului. Ce credeţi că a păţit profa „Ciufulici", care este şi directoarea liceului? Până acum, nimic. Dar a fost pusă să îşi dea singură pedeapsă!

Florentin are 16 ani şi era un copil vesel. După ce directoarea Colegiul Naţional „Anastasecu" din Roşiori de Vede l-a tuns în timpul orei, de faţă cu colegii de clasă, băiatul este tot timpul abătut şi petrece mai mult timp în casă. Ieri, trebuia să dea test la Fizică cu profa care i-a făcut „gaură" în păr, dar aceasta nu a venit.

A anunţat că săptămâna aceasta este bolnavă şi nu poate veni la ore. „După ce mama a făcut sesizare la Inspectoratul Şcolar, doamna profesoară Luminiţa Petrescu m-a ignorat la ore, chiar şi atunci când am ridicat mâna. Parcă nu exist", ne-a spus trist liceanul. El învaţă foarte bine, iar anul trecut a avut media 8,50 la Fizică şi media generală peste 9.

Am fost foarte mândră când inspectorii şcolari mi-au spus că am un fiu foarte politicos şi bine educat. A fost nevoie să vorbească cu el, despre umilinţa prin care a trecut. Am primit însă răspuns de la Inspectoratul Şcolar care m-a lăsat cu gura căscată. Mi se comunică faptul că Inspectoratul nu poate da sancţiuni directoarei Luminiţa Petrescu, ci doar consiliul de administraţie al şcolii. Păi, preşedintele consiliului este chiar Luminiţa Petrescu! Îşi va da sancţiuni singură? Nici măcar scuze nu şi-a cerut, ba mi-a spus că ar trebui să îi fiu recunoscătoare că mi-a sluţit şi umilit copilul", ne-a spus indignată Nina Bucur, mama copilului.

Când a auzit despre acest caz, Stelian Fedorca, secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, „a luat foc".

„Ar trebui să i se desfacă contractul de management, să nu mai fie directoare. Pentru că ocupă postul prin concurs, se va constitui o comisie pentru anchetarea cazului şi stabilirea sancţiunii. Va dura 30 de zile", ne-a declarat demnitarul.

Pedepse cu închisoarea în dosarul «Mită la Bac»

Au fraudat Bacalaureatul din 2008, iar acum plătesc cu libertatea. 18 din cei 21 de învinuiţi în dosarul „Mită la Bac" au fost condamnaţi de magistraţii Tribunalului Vrancea la pedepse cu executare sau cu suspendare.

Cele mai grele pedepse le-au primit profesoarele Anca Sonia Alexandrescu şi Nicoleta Moise, care au luat 6, respectiv 4 ani de închisoare cu executare.Totodată le-a fost confiscată suma de 5.000€, bani pe care i-au primit ca mită pentru a da note de trecere unor elevi Bac.

Printre cei condamnaţi se află şi fostul inspector general Iordache Bostan, dar şi soţia sa, precum şi primarii oraşului Panciu, Ion Petre şi comunei Străoane, Vasile Zbârciog, care au dat bani profesorilor pentru ca odraslele lor să primească note maxime. Decizia poate fi atacată cu apel.


Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5